detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
12.02.2024 17:50
Віктору Медведчуку відмовили у поновленні свідоцтва адвоката
Віктору Медведчуку відмовили у поновленні свідоцтва адвоката
Кум Путіна програв суд, намагаючись оскаржити попереднє судове рішення, яким його було позбавлено права на адвокатську діяльність.

Київський окружний адміністративний суд відмовив обвинуваченому в держзраді екснардепу від «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку в поновленні свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю. Про це повідомила громадська ініціатива «Голка».

«Разом із моїм колегою Романом Титикалом ми зверталися торік до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київщини, аби Медведчука позбавили права займатися адвокатською діяльністю. Був складний розгляд нашої скарги. Ми навіть були вимушені заявити відвід одному з членів дисциплінарної комісії Бірюковій, яка, на наш погляд, мала відношення до бізнес-діяльності Медведчука. Права на заняття адвокатською діяльністю Медведчука  позбавили у травні 2023 року, і Медведчук звернувся до суду, аби це оскаржити. І от кілька днів тому він програв суд, і вже навіть є текст рішення», — поінформував адвокат Ілля Костін, який у цій справі є третьою особою.

Нагадаємо, до 24 лютого 2022-го Медведчук залишався під домашнім арештом, але в день повномасштабного вторгнення РФ утік зі свого маєтку в Києві і відтоді переховувався у столиці. 12 квітня СБУ вдалося знайти й затримати Медведчука. 10 січня президент Володимир Зеленський підписав указ про позбавлення Медведчука громадянства, а 13 січня Верховна Рада позбавила його депутатського мандата. 

Підозрюваного в держзраді Медведчука 21 вересня 2022 року обміняли на 215 українських полонених, зокрема захисників «Азовсталі».

У липні 2023 року журналісти «Схем» повідомили, що обвинувачений у державній зраді Віктор Медведчук зареєстрував у Росії свій політичний проєкт «Другая Украина» як громадську організацію. Головою виконавчого комітету призначили колишнього українського журналіста Дениса Жарких, а Медведчук став очільником ради. До «політичного руху» «Другая Украина» долучилися втікачі з України.

У грудні 2023-го журналісти «Схем» із посиланням на дані з офіційних реєстрів Сербії повідомили про те, що на території цієї країни зареєстрували філію російської громадської організації «Другая Украина».

Раніше у розслідувані російського проєкту «Система» повідомлялося, що Віктор Медведчук наразі має щонайменше три джерела доходу: нафтові родовища в Сибіру, нерухомість і земельні ділянки у Москві та донецька металургія.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY