Військовий і журналіст Артем Шевченко презентував у Німеччині свою книгу про спецоперації української воєнної розвідки

Військовий і журналіст Артем Шевченко презентував у Німеччині свою книгу про спецоперації української воєнної розвідки

24 Жовтня 2023
668
24 Жовтня 2023
10:36

Військовий і журналіст Артем Шевченко презентував у Німеччині свою книгу про спецоперації української воєнної розвідки

668
Зокрема у книзі «Воєнна розвідка України: у небі, на морі, на землі» йдеться про деталі спецоперації, коли ГУР МО змогло переманити на свій бік російського пілота.
Військовий і журналіст Артем Шевченко презентував у Німеччині свою книгу про спецоперації української воєнної розвідки
Військовий і журналіст Артем Шевченко презентував у Німеччині свою книгу про спецоперації української воєнної розвідки

Військовий і журналіст Артем Шевченко презентував на Франкфуртському книжковому ярмарку свою книгу «Воєнна розвідка України: у небі, на морі, на землі», яку видало Yakaboo Publishing українською та англійською мовами. Про це Шевченко написав на своїй фейсбук-сторінці, також про це йдеться у блозі видавництва.

«Успішно презентували “Воєнну розвідку України: у небі, на морі, на землі” українською та англійською мовами спільно з Yakaboo Publishing на найбільшому у світі Франкфуртському книжковому ярмарку. Видавництво каже, що є шанси на подальший успіх у продажах, судячи з кількості передзамовлень. Детальну історію нашої війни пишемо у співпраці із Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. Громадяни країн-союзників, зокрема Німеччини, яка є лідером серед європейських держав за обсягом військової допомоги нам, мають знати, якою ціною вдається протистояти агресору», — написав Шевченко.

У своєму блозі Yakaboo Publishing зазначає, що серед тих, хто прийшов на презентацію книги про спеціальні операції української воєнної розвідки, були політичний оглядач по Східній Європі газети Frankfurter Algemeine Герхард Гнаук, журналістка Amal Frankfurt Олена Іскоростенська та Вікторія Радзієвська, засновниця Українського координаційного центру, що об’єднує громаду українців у Франкфурті.

«Інтерес публіки до книжки автор пояснює двома факторами: книга може бути цікавою тим читачам, які цікавляться реальною історією нашої війни, тим, хто знається на воєнному нонфікшні. З іншого боку, книга може бути корисною для військових професіоналів, зокрема, для західних військових академій», — ідеться в дописі видавництва.

Як зазначив під час презентації Артем Шевченко, унікальність книги «Воєнна розвідка України: у небі, на морі, на землі» — у тому, що в ній зібрані реальні розповіді про задум і хід бойових операцій від безпосередніх учасників. Крім того, у книзі є рідкісні фотографії та ексклюзивна розповідь про спеціальну операцію під кодовою назвою «Синиця», коли ГУР МО вдалося переманити на свій бік російського пілота, який перегнав в Україну новий гелікоптер у боєздатному стані.

«Не секрет, що союзники здивовані стійкістю нашої нації та професійним рівнем нашої армії. У цій книзі ми розкриваємо деякі подробиці бойових завдань. Також ця книга важлива для України в контрпропагандистському сенсі. Ми хочемо написати справжню історію нашої війни на основі свідчень реальних учасників бойових завдань. Я маю на увазі і високопоставлених воєначальників, і офіцерів, і також солдатів на передовій. 

Багатьом європейцям тяжко це уявити, але у Європі після повномасштабного російського вторгнення триває найбільша війна після Другої світової. На полі бою протяжністю більш ніж 1500 кілометрів змагаються дві повноцінні армії на морі, у небі, на землі, у кіберпросторі. Ми дякуємо Німеччині за колосальну підтримку України у боротьбі з російською агресією, наразі військова німецька допомога зброєю і технікою є найбільшою серед всіх країн Європи і становить майже 19 мільярдів доларів», — сказав під час заходу Шевченко.

Артем Шевченко — військовослужбовець ЗСУ, офіцер Сил оборони і безпеки України, журналіст, документаліст, письменник. Сам безпосередньо брав участь у бойових діях на Київщині та Харківщині у 2022 році. 

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що на Франкфуртському книжковому ярмарку презентують книжку «Хоробрі казки» від Суспільного

Крім того, ми писали про те, що в Німеччині вийшло друге видання книги Юрія Луканова «Пресувальна машина: як Росія знищувала свободу слова в Криму», а також про те, що співзасновниця The Ukrainians Марічка Паплаускайте та видавництво «Лабораторія» працюють над книгою про внутрішню кухню «Укрзалізниці».

Фото: Yakaboo

   

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
668
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду