Артем Шевченко представить на Франкфуртському книжковому ярмарку свою книгу про українську воєнну розвідку

Артем Шевченко представить на Франкфуртському книжковому ярмарку свою книгу про українську воєнну розвідку

17 Жовтня 2023
1089
17 Жовтня 2023
18:34

Артем Шевченко представить на Франкфуртському книжковому ярмарку свою книгу про українську воєнну розвідку

1089
Книга розповідає про спецоперації ГУР, у яких був задіяний сам автор.
Артем Шевченко представить на Франкфуртському книжковому ярмарку свою книгу про українську воєнну розвідку
Артем Шевченко представить на Франкфуртському книжковому ярмарку свою книгу про українську воєнну розвідку

18 жовтня, у день старту Франкфуртського книжкового ярмарку, стартує передпродаж унікальної захопливої книги «Воєнна розвідка України. У небі, на морі, на землі» військового та журналіста Артема Шевченка. Книжка буде представлена на українському стенді ярмарку, на національній книжковій платформі Yakaboo.

Про це «Детектору медіа» повідомили у видавництві, яке, власне, й надрукувало книгу.  

«Воєнна розвідка України» — це документальний часопис про найбільш успішні бойові спеціальні операції Головного управління розвідки Міністерства оборони України, які були проведені у 2022–2023 роках під час спротиву російській військовій агресії у трьох стихіях — у небі, на морі і на землі. В основу книги покладені чотири документальних фільми про спецоперації ГУР України, у яких був задіяний сам автор.

Видання включає чотири основні розділи:

  • «Авіапрорив на “Азовсталь”. Небо», який розповідає про повітряну операцію постачання вантажів і вивезення поранених з оточеного росіянами гарнізону захисників Маріуполя на металургійному заводі «Азовсталь»; 
  • «Битва за острів Зміїний. Море» про більш ніж чотиримісячну морську військову операцію повернення контролю над островом Зміїний у Чорному морі; 
  • «Харківський контрнаступ. Земля», у якому йдеться про найбільш успішну наступальну операцію української армії під час війни з Росією, проведену восени 2022 року; 
  • «Збиті льотчики Росії», у якому міститься історія повітряної битви з російською авіацією в українському небі, зізнання вісьмох полонених офіцерів, збитих льотчиків повітряно-космічних сил РФ.

«Книга “Воєнна розвідка України. У небі, на морі, на землі” — це перша літературна спроба у жанрі документального репортажу розповісти про невідомі раніше деталі бойових операцій, історію та роль Головного управління розвідки Міноборони України у війні з Росією крізь призму власного сприйняття. Адже сьогодні воєнна розвідка України є однією із найпотужніших спецслужб у світі, а її спецоперації — справді унікальні», — каже Артем Шевченко. 

Передмову до книги, яка виходить як в українськомовній, так і в англомовній версії, написав начальник ГУР Міноборони України, генерал-лейтенант Кирило Буданов. 22 жовтня у рамках Франкфуртського книжкового ярмарку відбудеться презентація книжки.

Артем Шевченко — військовослужбовець ЗСУ, офіцер Сил оборони і безпеки України, журналіст, документаліст, письменник. Сам безпосередньо брав участь у бойових діях на Київщині та Харківщині у 2022 році. Його авторський погляд «з окопу» на події є експертним та ексклюзивним. 

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що на Франкфуртському книжковому ярмарку презентують книжку «Хоробрі казки» від Суспільного

Крім того, ми писали про те, що в Німеччині вийшло друге видання книги Юрія Луканова «Пресувальна машина: як Росія знищувала свободу слова в Криму», а також про те, що співзасновниця The Ukrainians Марічка Паплаускайте та видавництво «Лабораторія» працюють над книгою про внутрішню кухню «Укрзалізниці».

Фото: Yakaboo

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1089
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду