Видавництво «Білка» випустить дві нові книжки журналіста Євгена Спіріна

Видавництво «Білка» випустить дві нові книжки журналіста Євгена Спіріна

3 Грудня 2023
1019
3 Грудня 2023
11:17

Видавництво «Білка» випустить дві нові книжки журналіста Євгена Спіріна

1019
За словами журналіста, наразі він працює над книгами «День шахтаря в парку першого травня» про Луганськ 1990-х та «Рита» про жінку з двома дітьми з Бучі, яких у березні 2022 року вбили російські окупанти.
Видавництво «Білка» випустить дві нові книжки журналіста Євгена Спіріна
Видавництво «Білка» випустить дві нові книжки журналіста Євгена Спіріна

Журналіст Євген Спірін працює над двома новими книгами, які випустить українське видавництво «Білка». Про це він повідомив на своїй фейсбук-сторінці. 

У коментарі «Детектору медіа» Спірін розповів, що написав першу книгу про Луганськ 1990-х «День шахтаря в парку першого травня» ще до повномасштабного російського вторгнення, тож планує її доопрацювати.

«Хотів весело пояснити, чому Донбас став таким макабром зла, і привернути увагу до того, що десятиліттями там на людей не звертали уваги, поки Росія вливала мільярди доларів у пропаганду, заливаючи людям, що вони росіяни», — сказав журналіст.

Друга книга під назвою «Рита» розповідатиме про жінку з двома дітьми з Бучі, яких у березні 2022 року вбили російські окупанти. 

«Я поки навіть не починав писати і все ще думаю, як зробити так, щоб це була художня історія і люди не прийняли це за документалістику. Бо я дуже поважаю пам'ять про Риту і не хотів би образити її рідних», — поділився Спірін. 

Видавництво «Білка», яке спеціалізується на військовій літературі, мемуарах, пригодницькій літературі та сучасній українській прозі, запропонувало журналістові співпрацю, тож вони підписали угоду. Дата виходу книг поки що невідома. 

Нагадаємо, нещодавно журналіст Євген Спірін долучився до команди агенції медійного росту «Або». В ній журналіст вестиме два проєкти — платформу «Меморіал: вбиті росією» та онлайн-журнал «Свої.City». 

У червні 2023 року «Детектор медіа» повідомляв про те, що Євген Спірін, який протягом трьох років обіймав посаду головного редактора «Бабеля», покинув видання. У серпні цього року він долучився до проєкту журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях», але після тримісячного випробувального терміну не став продовжувати співпрацю з медіа.

Фото: Євген Спірін / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1019
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду