Вісім видавництв представлять Україну на Лондонському книжковому ярмарку

Вісім видавництв представлять Україну на Лондонському книжковому ярмарку

12 Березня 2024
1060
12 Березня 2024
19:36

Вісім видавництв представлять Україну на Лондонському книжковому ярмарку

1060
Свої книги на ярмарку презентують «Видавництво Старого Лева», «Навчальна книга — Богдан», CP Publishing, АССА, Tianachu, «Ранок», «Наш формат» та Snowdrop. Офіційне відкриття українського національного стенда відбудеться 13 березня о 17:00.
Вісім видавництв представлять Україну на Лондонському книжковому ярмарку
Вісім видавництв представлять Україну на Лондонському книжковому ярмарку

Вісім українських видавництв презентують свої книги в межах Лондонського книжкового ярмарку, що проходитиме з 12 до 14 березня. Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики. 

Учасниками заходу стануть «Видавництво Старого Лева», «Навчальна книга — Богдан», CP Publishing, АССА, Tianachu, «Ранок», «Наш формат» та Snowdrop. 

Офіційне відкриття українського національного стенда, організатором якого є Український інститут книги, відбудеться 13 березня о 17:00. Зранку, о 10:00, в International Markets Theatre в межах виставки також проведуть панельну дискусію «Power of people» про спротив України під час повномасштабної війни, важливість українського громадянського суспільства та його вплив на збереження світової демократії.

В обговоренні візьмуть участь:

  • культурна менеджерка, письменниця, редакторка, директорка Українського Інституту в Лондоні, авторка книги «Смерть солдата, розказана його сестрою» Олеся Хромейчук;
  • культурологиня, проєктна менеджерка і кураторка у сфері культури та освіти, наукова редакторка, членкиня PEN Ukraine, керівниця освітньо-міжнародного відділу «Музею терору» Ольга Муха;
  • письменник, воєнний кореспондент, аналітик з великим досвідом роботи у сфері міжнародних відносин та дезінформації, автор книги «Війна у 140 знаках: як соціальні медіа змінюють конфлікт у XXI столітті» Девід Патрікаракос;
  • поетка, есеїстка, доцентка катедри культурології Українського католицького університету, запрошена лекторка Оксфордського університету, членкиня PEN Ukraine Ірина Старовойт;
  • старша кореспондентка з міжнародних питань британських газет The Guardian та Observer, лауреатка численних журналістських нагород Емма Грем-Гаррісон

Цьогоріч організатори Лондонського книжкового ярмарку пропонують відвідувачам понад 100 семінарських сесій за участі відомих видавців, письменників, ілюстраторів, перекладачів та лідерів думок із книжкової сфери. У межах події укладають угоди з купівлі та продажу прав на книжки.

Фото: Український інститут книги

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1060
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду