Ексречниця «Азову», чоловік якої загинув через два дні після весілля на «Азовсталі», написала книжку про російський полон

Ексречниця «Азову», чоловік якої загинув через два дні після весілля на «Азовсталі», написала книжку про російський полон

13 Березня 2024
2864
13 Березня 2024
13:16

Ексречниця «Азову», чоловік якої загинув через два дні після весілля на «Азовсталі», написала книжку про російський полон

2864
Валерія Карпиленко-Суботіна була в числі 100 українських військових, яких Україна повернула з полону у квітні 2023 року.
Ексречниця «Азову», чоловік якої загинув через два дні після весілля на «Азовсталі», написала книжку про російський полон
Ексречниця «Азову», чоловік якої загинув через два дні після весілля на «Азовсталі», написала книжку про російський полон

Ексречниця полку «Азов», захисниця «Азовсталі» та Маріуполя Валерія Карпиленко-Суботіна з позивним Нава написала книжку «Полон». Інформація про передпродаж книги з'явилась на сайті видавництва «Фоліо».

«Ця книга — моя душа. Моя відвертість. Мій біль. Моє переродження. Вона про мій шлях — починаючи з дитинства. І про мою боротьбу — починаючи з дитинства. Всі ці спогади — найстрашніші, виринали в найстрашнішому місці для мене — Таганрозі. Я записала все, як відчувала. Допити. Самотність. Підтримка дівчат. Зневіра. Сподівання», — написала у фейсбуку Валерія, котра була однією зі 100 українських військових, яких Україна повернула з російського полону 10 квітня 2023 року. 

Валерія Карпиленко-Суботіна

Валерія — поетка родом з Маріуполя, колишня викладачка Маріупольського державного університету, кандидатка наук із соціальних комунікацій. У 2015 році вона приєдналася до пресслужби полку «Азов», була пресофіцеркою в Донецькому прикордонному загоні.

Під час боїв за Маріуполь Валерія повідомляла на своїй фейсбук-сторінці про те, що відбувається на «Азовсталі», у яких умовах працюють медики.

5 травня 2022 року там же, на «Азовсталі», вона одружилася зі своїм коханим — прикордонником Андрієм Суботіним. Вони обмінялися обручками з фольги.

7 травня 2022 року Андрій загинув. 17 травня 2022 року під час виходу українських військових з «Азовсталі» Валерія потрапила в полон, де перебувала понад 11 місяців — спочатку в Оленівці, потім у Таганрозькій тюрмі. У травні 2022 року президент Володимир Зеленський відзначив капітанку Валерію Карпиленко медаллю «За військову службу Україні».

Фото: Instagram @moyamalenkanezaleqnist

«”Полон” — це історія жінки, яку не зламали неволя, катування, неможливість контактів з друзями й рідними, пропаганда ворога. Вона свідок злодіянь РФ. Постійне спостереження, контроль, приниження, нелюдські умови утримання, критичний дефіцит їжі та води, намагання ворога зламати її фізично і морально, підкорити, залякати, підштовхнути до зради — все це відбувалося з нею. Допити та катування виснажували. Всі кола пекла, які вона пройшла за майже рік, Валерія описала в цій книжці», — йдеться на сайті видавництва «Фоліо», у якому вийшов «Полон».

Передпродаж книги доступний за посиланням: https://folio.com.ua/books/Polon 

Зараз Валерія Карпиленко-Суботіна працює над наступною книжкою: «Азовсталь. Сталева пресслужба». Це автобіографічна оповідь офіцерки запасу ЗСУ, що безпосередньо брала участь в обороні Маріуполя в складі пресслужби полку «Азов».

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що видавництво «ДІПА» випустить книгу військовослужбовця, ветерана АТО та блогера Олексія Петрова «Кава з присмаком попелу» українською мовою. Авторкою перекладу з російської стала письменниця, волонтерка Тамара Горіха Зерня. 

Книга містить спогади-свідчення Олексія Петрова про події від березня 2014 до липня 2015 року, які відбувалися в Мелітополі, Запоріжжі, зоні АТО, секторі «Б» та «М».

Читайте також: 

Фото: фейсбук Валерії Карпиленко-Суботіної

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2864
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
44 дн. тому
Страждання а-ля Сенцов. Чомусь про страждання 400 000 Маріуполя який вони знищили використовуючи як укріплення і в якому загинули більше 100 000 цивільних - ані слова. Та й описали б як слугували старому Рінату особистою гвардією і охороняли контрабандні потоки. Правди чому соромляться. Саме завдяки таким як вони кожного дня гинуть діти. Їх центри прийняття рішень хоч урядові хоч тіньові не чіпають.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду