У Києві презентували виставку «Російсько-українська війна в друкованих виданнях України»

У Києві презентували виставку «Російсько-українська війна в друкованих виданнях України»

26 Жовтня 2023
941
26 Жовтня 2023
23:05

У Києві презентували виставку «Російсько-українська війна в друкованих виданнях України»

941
Організатори виставки зазначили, що «видавнича складова — це серйозний сегмент інформаційної політики країни». В експозиції представлено літературу, що охоплює період з 2014-го до 2023 року.
У Києві презентували виставку «Російсько-українська війна в друкованих виданнях України»
У Києві презентували виставку «Російсько-українська війна в друкованих виданнях України»

Книжкова палата презентувала виставку «Російсько-українська війна в друкованих виданнях України», на якій представлено літературу, що охоплює період з 2014-го до 2023 року. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

 

«Видавнича складова — це серйозний сегмент інформаційної політики країни. Тому у нас народилася ідея показати палітру видань, створених під час війни, які присвячено відстоюванню суверенітету нашої країни», — зазначив перший заступник директора з наукової роботи Книжкової палати Анатолій Мураховський. 

На виставці представлено майже 200 видань, зокрема художні твори, документалістика, мемуаристика, епістолярії, публіцистика та періодичні видання, опубліковані протягом 2014–2023 років. Водночас значний сегмент експозиції становить військова періодика, включно з журналами «Наука і оборона», «Наука і техніка Повітряних сил ЗСУ», «Повітряна міць України», «Цитаделя». 

«Без сумніву, документування історії для нас як для українців є важливою справою, оскільки аналіз нашого минулого показує, що завжди хтось прагнув спотворити нашу історію. Тому нам важливо для майбутніх поколінь зробити так, щоб об’єктивне сьогодення було зафіксовано. Документування містить і рефлексію учасників подій, які накладають на сухі цифри емоційність», — сказав в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв

Книжкову виставку доповнює експозиція «Міста-герої», яку розробив Центр досліджень воєнної історії ЗСУ. Там міститься інформація про Харків, Херсон, Чернігів, Миколаїв, Волноваху, Маріуполь, Охтирку, Гостомель, Бучу та Ірпінь, які взяли на себе удар перших атак ворога. 

«Одним із завдань центру є комунікація з суспільством. Зокрема, ми розповідаємо про події російсько-української війни через виставкові проєкти. Сьогодні презентовано виставку, присвячену містам-героям. Це — прояв героїзму на прикладі мешканців 10 міст, які надали величезну допомогу Силам оборони й можливість містам-фортецям втриматися», — розповів представник Центру досліджень воєнної історії ЗСУ Ігор Полуектов

Нагадаємо, нещодавно на найбільшому в світі книжковому ярмарку у Франкфурті відбулася презентація книги «Воєнна розвідка України. У небі, на морі, на землі» Артема Шевченка. Це книга-часопис про зухвалі, сповнені неймовірних ризиків спецоперації української воєнної розвідки, а саме:

  • «Авіапрорив на Азовсталь. Небо»;
  • «Битва за острів Зміїний. Море»;
  • «Харківський контрнаступ. Земля»;
  • «Збиті льотчики Росії».

Видання доступне українською та англійською мовами.

Фото: Укрінформ

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
941
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду