На саміті БРІКС Путін під час відеозв'язку говорив не своїм голосом

На саміті БРІКС Путін під час відеозв'язку говорив не своїм голосом

23 Серпня 2023
1597
23 Серпня 2023
13:40

На саміті БРІКС Путін під час відеозв'язку говорив не своїм голосом

1597
Наразі невідомо, чому Путіна переозвучили.
На саміті БРІКС Путін під час відеозв'язку говорив не своїм голосом
На саміті БРІКС Путін під час відеозв'язку говорив не своїм голосом

Президент РФ виступив із відеозверненням до учасників Ділового форуму БРІКС, який розпочався 22 серпня у Йоганнесбурзі і триватиме до 24 серпня включно.

Видання «Медуза» із посиланням на інформацію журналістів кремлівського пулу повідомило, що на бізнес-форумі звернення Путіна дублювали іншим голосом, але теж російською мовою. Наразі невідомо, чому Путіна переозвучили.

При цьому на офіційному сайті Кремля путінський виступ опублікували з оригінальним звуком, уточнила «Медуза».

Президент РФ відмовився від особистої участі в саміті лідерів найбільших держав із ринками, що розвиваються, через те, що Міжнародний кримінальний суд видав ордер на його арешт за воєнні злочини проти України.

У липні цього року Міністерство юстиції Південно-Африканської Республіки (ПАР) направило до прокуратури країни офіційний запит на видачу ордера на арешт президента Росії Володимира Путіна. 

Читайте також:

Нагадаємо, 17 березня 2023-го Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої президента РФ у справах дитини Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у скоєнні воєнного злочину — незаконної депортації та переміщення дітей з окупованих районів України до Російської Федерації, яке відбувалося щонайменше з 24 лютого 2022 року.

Південно-Африканська Республіка є учасницею Римського статуту, а отже, зобов’язана виконати ордер Міжнародного кримінального суду та заарештувати Путіна в разі його візиту до країни.

Спершу ПАР заявляла, що усвідомлює свої юридичні зобов'язання щодо ордера на арешт Путіна, якщо той приїде на саміт БРІКС, однак невдовзі міністерка закордонних справ Наледі Пандор заявила, що її країна розгляне своє законодавство та проконсультується з російською стороною через ордер на арешт Путіна.

Пізніше президент країни Сиріл Рамафоса заявив, що ПАР повинна вийти з Міжнародного кримінального суду, щоб не виконувати його ордеру, але зрештою його офіс заявив, що це — помилка.

Генеральний прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан заявив, що виданий ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна є довічним.

19 березня Верховна Рада ухвалила заяву із закликом до країн — учасниць Римського статуту зробити все можливе для виконання рішення Міжнародного кримінального суду про видачу ордера на арешт президента РФ Володимира Путіна та передачу його в розпорядження суду. 

Фото: RIA_Kremlinpool / телеграм

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1597
Читайте також
31.07.2023 23:08
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
1 672
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду