У Європі звинувачують Путіна у фальсифікації історії та дезінформації

У Європі звинувачують Путіна у фальсифікації історії та дезінформації

22 Серпня 2023
5516
22 Серпня 2023
17:15

У Європі звинувачують Путіна у фальсифікації історії та дезінформації

5516
Також провідні посадовці Єврокомісії запевняють, що підтримуватимуть Україну у війні з РФ стільки, скільки буде необхідно.
У Європі звинувачують Путіна у фальсифікації історії та дезінформації
У Європі звинувачують Путіна у фальсифікації історії та дезінформації

Європейська комісія звинуватила російського диктатора Володимира Путіна в тому, що він повернув на континент війну, переслідування та незаконну окупацію. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на німецьке видання ntv.

Віцепрезидентка Єврокомісії Вера Юрова та єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс також  заявили про те, що російський державний апарат фальсифікує історію та поширює теорії змови, щоб отруїти демократії ЄС зловмисною дезінформацією.

«Ми не припинимо наших зусиль з просування історичної обізнаності та розвінчання цього спотворення історичних фактів, де б ми з ним не зіткнулися», — пообіцяли провідні посадовці Єврокомісії та запевнили, що Україну, яка зазнала нападу з боку Росії, у Європі будуть підтримувати стільки, скільки буде необхідно.

Юрова та Рейндерс вважають, що історія дає певну надію: «Після Другої світової війни ми побудували мирну Європу, союз демократій. Ми створили стабільні демократичні інститути в країнах, які не так давно перебували під нищівним гнітом авторитаризму».

Усі ці заяви пролунали напередодні Європейського дня пам'яті жертв тоталітарних і авторитарних режимів, який відзначається 23 серпня. Цей день нагадує про так званий пакт Молотова—Ріббентропа — німецько-радянський договір про ненапад, підписаний 23 серпня 1939 року, який вважається документом, що відкрив шлях для німецького вторгнення до Польщі 1 вересня 1939 року.

Укладення пакту «Молотова—Ріббентропа»

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що головний дипломат ЄС Жозеп Боррель назвав воєнним злочином останній удар Росії по історичному центру Одеси.

Також ми писали про те, що британський журнал The Economist  склав рейтинг європейських країн, які наразі є найбільшими пособниками російської влади. Список путінських прибічників очолюють Угорщина та Австрія.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5516
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду