Лукашенко вважає, що саме він підштовхував Путіна захопити Київ

Лукашенко вважає, що саме він підштовхував Путіна захопити Київ

17 Серпня 2023
10034
17 Серпня 2023
23:56

Лукашенко вважає, що саме він підштовхував Путіна захопити Київ

10034
Білоруський диктатор також заявив, що Путін уже досяг своїх цілей у війні, тож Україна тепер не буде такою «агресивною» до Росії.
Лукашенко вважає, що саме він підштовхував Путіна захопити Київ
Лукашенко вважає, що саме він підштовхував Путіна захопити Київ

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що кремлівський диктатор уже досяг своїх цілей у  війні проти України. Про це Лукашенко заявив в  інтерв’ю  Діані Панченко — проросійській пропагандистці, колишній ведучій телеканалів зрадника України, кума президента РФ Віктора Медведчука.

Узурпатор влади в Республіці Білорусь вважає, що тепер Україна не буде так «агресивно» поводитися щодо Росії.

«Цілі СВО на сьогодні вже виконано. Україна ніколи не буде так агресивно поводитися щодо Росії після закінчення цієї війни, як це було до війни. Україна буде інша. По-перше, при владі будуть люди більш обережні, розумні, хитрі, якщо хочете. Розумні люди. Які розумітимуть, що сусіди — від Бога, з ними треба вибудовувати стосунки», — поділився своїми думками Лукашенко.

Білоруський диктатор висловив запевнення, що Україна вже не буде «під дудку танцювати американців».

У «чесній» розмові з Панченко Лукашенко, крім іншого, здійснив спробу реанімувати авторитет «другої армії світу» після її провального наступу на Київ. Він сказав, що «взяти за три дні» — це був образний вислів. При цьому Лукашенко обмовився майже за Фройдом: «Ну, це так, образно, було сказано — там... три–чотири дні… Ну, мовляв, мало часу треба буде, щоби Україна взяла Київ».

Як справжня російська пропагандистка, Панченко своїм уточнювальним запитанням підвела Лукашенка до відповіді, у якій він озвучив кремлівську мантру про «жест доброї волі» з боку армії РФ, що була змушена відступити від української столиці. На її зауваження, що «в Україні всі вважають, що Зеленський захистив Київ, українська армія відбила це вторгнення і тому росіяни відійшли», нелегітимний глава Білорусі відповів: «Слухайте, це казка. І не більше того».

Далі Лукашенко озвучив «реальний» бекграунд битви за столицю, який Панченко назвала «сенсаційним». Виявляється, білоруський самозванець підштовхував Путіна захопити Київ, аби з ходу виграти війну, Путін сказав, що не може цього зробити, бо українські військові на київських вулицях ховаються за «дитячими школами» та садками, а російська армія не може стріляти по школах і садках. І тому вони відійшли.

Лукашенко також визнав, що на території Білорусі розміщена російська тактична ядерна зброя, яку він  використає «миттєво», якщо хтось захоче захопити Білорусь. Спеціально для Панченко він пояснив, що «України це стосується менш за все — це більше для безумців на Заході, які вже готуються». У контексті гіпотетичного застосування ядерної зброї білоруський «президент», вочевидь, вирішив зачекінити свою державу серед провідних геополітичних гравців сучасного світу і заявив про протистояння НАТО і Росії та Білорусі — на противагу Путіну, який постійно стверджує, що НАТО бореться виключно з однією Росією.

Визнав Лукашенко і той факт, що окремі частини російської армії 24  лютого 2022 року вторглися в Україну з території Білорусі.

«Так, з території Білорусі окремі частини перетнули кордон України. Чому російські війська перетнули кордон Білорусі та України в районі Чорнобильського регіону — це запитайте у Зеленського», — заявив він.

Цей факт, поряд з іншими, які явно виокремлюються із загальної маячні, що лилася з вуст самопроголошеного президента Білорусі, звісно, ввійде до доказової бази злочинів, скоєних тими, хто розв'язав неспровоковану війну проти України. Як і факти багаторічної діяльності прокремлівських пропагандистів, у тому числі й інтерв'юерки Лукашенка Діани Панченко.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв, що на телеграм-каналі  «Пул первого», який росЗМІ називають «наближеним до пресслужби Олександра Лукашенка», з’явився анонс інтерв’ю самопроголошеного президента Білорусі «відомій українській журналістці».

Цією відомою журналісткою виявилась прокремлівська пропагандистка, колишня ведуча «каналів Медведчука» Діана Панченко, якій СБУ в січні 2023 року повідомила про підозру через виготовлення та поширення матеріалів, які виправдовують збройну агресію Росії проти України.

Читайте також: Діана Панченко. Остання путь

15 грудня президент Володимир Зеленський підписав указ про запровадження санкцій проти російських пропагандистів, серед яких, зокрема, і Діана Панченко. 

23 грудня 2022 року СБУ розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Панченко через виправдовування агресії Росії.

У квітні 2022 року Національне агентство з питань запобігання корупції спільно з Рухом «Чесно» внесло 100 людей до реєстру державних зрадників, у списку є і Панченко.

24 січня СБУ повідомила про підозру прокремлівській пропагандистці Діані Панченко через виготовлення та поширення матеріалів, які виправдовують збройну агресію Росії проти України. 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10034
Читайте також
20.11.2023 09:00
Оксана Ціпліцька
для «Детектора медіа»
1 623
13.12.2022 16:00
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
12 569
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Asis
254 дн. тому
Лука дибіл
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду