В Празі збираються скасувати виступ російської оперної діви, путіністки Нетребко

В Празі збираються скасувати виступ російської оперної діви, путіністки Нетребко

15 Серпня 2023
1135
15 Серпня 2023
09:43

В Празі збираються скасувати виступ російської оперної діви, путіністки Нетребко

1135
Хоча це буде складно зробити через те, що контракт зі співачкою важко розірвати.
В Празі збираються скасувати виступ російської оперної діви, путіністки Нетребко
В Празі збираються скасувати виступ російської оперної діви, путіністки Нетребко

Міська влада Праги має намір звернутися до агентства Nachtigall Artists, яке організовує виступ пропутінської оперної співачки Анни Нетребко, з пропозицією скасувати її концерт. Таке рішення у понеділок, 13 серпня, ухвалила владна коаліція міської ради столиці Чехії.

Про це, за повідомленням «Європейської правди», розповів заступник мера Праги Їржі Поспішил в інтерв’ю ČTK.

За його словами, всі партії міської коаліції категорично незгодні з проведенням концерту в Празі Анни Нетребко, яка внесена до санкційного списку України та була довіреною особою Володимира Путіна на виборах.

Концерт Нетребко має відбутись 16 жовтня в Муніципальному домі Праги, яким володіє місто через однойменне акціонерне товариство.

«Усі партії вважають, що в той час, коли триває війна і щодня ми читаємо в медіа про жертви російських атак, нетактовно, щоб такий виконавець виступав тут, у Празі», — сказав Поспішил.

Тепер влада Праги разом із керівництвом Муніципального будинку будуть вирішувати, яким чином принаймні перенести концерт Нетребко до завершення війни в Україні. «Або в ідеалі — взагалі його скасувати чи, можливо, зробити якийсь сильний жест, наприклад, гроші, зібрані від концерту, направити жертвам української війни», — зауважив заступник празького мера.

Також він не виключає можливості розірвання контракту, хоча він, за словами Їржі Поспішила, сформульований таким чином, що зробити це дуже складно.

Нетребко, яка тривалий час живе в Австрії, в минулому підтримувала Путіна під час президентських виборів. Вона також фотографувалася з прапором і представниками проросійських сепаратистів в Україні і пожертвувала мільйон рублів зраднику та колаборанту Олегу Царьову «на відновлення Донецької опери».

Після початку російського військового вторгнення в Україну в лютому минулого року Нетребко зіткнулася з бойкотом своїх концертів на Заході. Приблизно через місяць після початку війни Нетребко публічно засудила війну і заявила, що зустрічалася з Путіним лише кілька разів за своє життя.

Раніше «Детектор медіа» писав про те, що українські музиканти скасували свою участь у фестивалі у Вісбадені через запрошення Анни Нетребко.

Нагадаємо, у липні 2022 року концерт Анни Нетребко скасували в німецькому Штутгарті без можливості перенесення дати. А перед тим її звільнили з Метрополітен-опери в Нью-Йорку. На початку серпня 2023 року, за повідомленням The New York Times, російська оперна співачка подала позов до Окружного суду США на Мангеттені проти Метрополітен-опери, звинувативши театр у дискримінації, наклепі та порушенні контракту. Компанія заперечує її претензії. 

Фото: Anna Netrebko / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1135
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду