На фронті на Запорізькому напрямку загинув Дмитро «Репортер» Рибаков

На фронті на Запорізькому напрямку загинув Дмитро «Репортер» Рибаков

21 Липня 2023
5782
21 Липня 2023
17:49

На фронті на Запорізькому напрямку загинув Дмитро «Репортер» Рибаков

5782
Сьогодні про загибель побратима повідомив український режисер, боєць ЗСУ Олег Сенцов.
На фронті на Запорізькому напрямку загинув Дмитро «Репортер» Рибаков
На фронті на Запорізькому напрямку загинув Дмитро «Репортер» Рибаков

Український журналіст, а від минулого року військовий 47-ї Окремої механізованої бригади ЗСУ Дмитро Рибаков загинув на фронті. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив режисер, боєць Олег Сенцов.

Загибель Дмитра, який мав позивний «Репортер», підтвердила «Детектору медіа» його дружина Тетяна.

«Війна продовжується та забирає кращих серед нас. Діма "Репортер" дивував всіх, спочатку своїм кругозором, знанням, а потім відвагою та мужністю. Ти ніколи не знаєш, як поведе себе людина в бою: хтось скисне, а хтось буде битися як лев. Він бився як лев, та загинув як герой. Друже, спочивай з миром! Далі доведеться працювати без тебе...», — написав Олег Сенцов.

Тетяна Рибакова уточнила в коментарі нашій редакції, що її чоловік мобілізувався в ЗСУ за власним бажанням і прийняв присягу 1 вересня 2022 року.

«Дмитро був на Запорізькому напрямку, вони з побратимами прийняли бій, ворожий дрон з гранатою вдарив в окоп по Дмитру, поранення не сумісні з життям. Загинув 18.07», — повідомила дружина захисника.

Дмитро Рибаков народився в Азербайджані. Вивчав історію в Одеському національному університеті ім. І. Мечникова, соціологію — в Яґеллонському університеті у Кракові, а також у Київській школі економіки. Працював на каналі «Тоніс», дописував як фрилансер для LB.ua, був редактором і журналістом у Forbes Ukraine, Chas News.  

Шефредактор Chas News Андрій Фарисей, з яким працював Дмитро Рибаков, у коментарі нашій редакції згадує свого колишнього колегу як надзвичайно позитивну особистість.

«Ми познайомились з Дмитром у 2020-му, ми тільки запускали Chas News. Десь через місяць після старту він долучився до нашої команди. Він займався економічною тематикою, а також залучав до нашого видання нових колумністів. Прекрасно себе зарекомендував. Дмитро був з тих, хто міг зірвати дедлайн, але це завжди було виправдано. Зокрема, пригадую його неймовірне розслідування у кількох частинах про агенцію Kroll, яка займалася “ПриватБанком”. Крім медіа, він активно займався тріатлоном, залучав до цього своїх дітей і агітував нас, своїх колег, долучатися», — розповів Андрій Фарисей.

«Детектор медіа» висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого. Вічна пам’ять герою і захиснику.

Фото: Дмитро Рибаков / фейсбук  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5782
Читайте також
23.05.2023 12:51
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
4 159
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду