На фронті загинув екснардеп Олег Барна

На фронті загинув екснардеп Олег Барна

19 Квітня 2023
1508
19 Квітня 2023
08:49

На фронті загинув екснардеп Олег Барна

1508
Олег Барна загинув 17 квітня.
На фронті загинув екснардеп Олег Барна
На фронті загинув екснардеп Олег Барна

На фроніт загинув народний депутат Верховної ради 8 скликання Олег Барна. Про це Суспільному повідомив пресофіцер 68-ої окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша Мирослав Семенюк.

За словами Семенюка, офіційно Барна не вважається загиблим, тому що тіло ще не евакуювали з поля бою.

Як повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський Барна загинув 17 квітня.

Олег Барна народився 18 квітня 1967 року в селі Нагірянка Чортківського району в родині вчителів. Барна був народним депутатом восьмого скликання від «Блоку Петра Порошенка» (нині «Європейська солідарність»).

Суспільне нагадує, що Барна брав участь у студентському голодуванні у Києві, відомому як «Революція на граніті». Активний учасник Євромайдану в Чортківському районі на Тернопільщині та у Києві. Отримав поранення в голову та вибите праве плече під час протистоянь 18 лютого 2014 року в Маріїнському парку.

У липні 2014 року добровольцем пішов у ЗСУ в зону АТО, боєць 128-мої окремої гірськопіхотної бригади, командир мінометного розрахунку. З початком російського вторгнення в Україну 2022 року пішов добровольцем у військкомат, а з 25 лютого був зарахований на посаду командира гранатометного відділення. Був сержантом у 68-й окремій єгерській бригаді ім. Олекси Довбуша.

Відомим Барна став 11 грудня 2015 року, коли спробував винести з трибуни парламенту тодішнього прем’єра Арсенія Яценюка. За цей вчинок нардепа виключили із БПП, але 29 березня 2016 року повернули.

Фото взяте з акаунту: Петро Порошенко/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1508
Читайте також
23.05.2023 12:51
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
4 159
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду