Загинув на фронті системний адміністратор «Детектора медіа» Владислав Дзіковський

Загинув на фронті системний адміністратор «Детектора медіа» Владислав Дзіковський

13 Квітня 2023
7333

Загинув на фронті системний адміністратор «Детектора медіа» Владислав Дзіковський

7333
У грудні 2022 року Владислав зник без вісти під час виконання бойового завдання, на початку квітня 2023-го стало відомо, що він загинув.
Загинув на фронті системний адміністратор «Детектора медіа» Владислав Дзіковський
Загинув на фронті системний адміністратор «Детектора медіа» Владислав Дзіковський

Рядовий, старший кулеметник бронеавтомобіля Владислав Дзіковський, який служив у батальйоні оперативного призначення НГУ ім. Сергія Кульчицького Національної гвардії України, загинув на Луганщині у грудні 2022 року. Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердила дружина Влада Діана Дзіковська.

Владислав народився 19 січня 1976 року, загинув у віці 46 років.

23 березня 2022 року Влад мобілізувався, отримавши звання старший солдат. За словами дружини, від початку повномасштабної війни Влад ходив до військкомату тричі.

«Його ставили в резерв, і він страшенно злився. Не мав бажання сидіти вдома, хотів бути корисним. Тому пішов до місцевої ТрО. Вони з хлопцями патрулювали квартал. Паралельно він ходив до військкомату. Врешті його взяли. Влад не мав жодного бойового досвіду, у війську раніше не служив. Виріс у родині військового, до 24 років активно займався легкою атлетикою. Він страшенно не любив пафос, і всі пишномовні розмови сприймав з іронією. І коли я його перепитала, чи точно він готовий іти воювати, він відповів, що рішення прийнято», — розповіла Діана «Детектору медіа».

Влад працював у «Детекторі медіа» системним адміністратором понад десять років. Небагатослівний і відповідальний.

Голова ГО «Детектор медіа» Наталія Лигачова пригадує, що 24 лютого 2022 року Влад приїхав в офіс «Детектора» та перевіз у безпечне місце сервери та інше обладнання, необхідне для безперебійної роботи нашої громадської організації та сайтів.

«Влад — надійний, професійний, сором’язливий, а ще дуже спокійний. Як системний адміністратор він довгі роки був наче якорем в нашій команді: давав відчуття захищеності та стійкості. І таким назавжди залишиться в моїй пам’яті. Я знала, що Влад допоможе з будь-якою проблемою, яка траплялася з технікою. Інколи я могла зателефонувати йому навіть пізно ввечері вже з дому, і він,  не нервуючи, не поспішаючи, заспокоюючи мене, знаходив шляхи, як навіть дистанційно полагодити те, що вийшло з ладу.

А ще ми всі відчували, як віддано він любить свою сім’ю. Досі пам'ятаю, як приходив в наш офіс з сином, як колись на свій день народження вразив нас надзвичайно смачними десертами від своєї дружини, Діани…

У звичайному робочому ритмі рідко задумуєшся про щось глибоке в оточуючих, колегах. А ось зараз думаю про те, що  саме такі українці, як Влад, надійні та абсолютно не пафосні у буденному житті, і захистили нашу Україну та кожного з нас від навали російських варварів.

Світла та довга пам’ять Владу, глибокі співчуття всій  його родині. Ми переможемо, завдяки правді та силі кращих з нас, які завжди залишаться в наших серцях», — написала Наталія Лигачова.

У Влада залишилися мати, дружина, двоє синів.

«Детектор медіа» висловлює щирі співчуття рідним і близьким Влада.

Прощання з Владиславом Дзіковським відбудеться в Києві 14 квітня 2023 року о 10.30 в Михайлівському соборі (вулиця  Трьохсвятительська, 8). Поховають Влада на Лісовому кладовищі.

Вічна слава, Герою!

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7333
Читайте також
23.05.2023 12:51
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
4 158
09.03.2023 12:30
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
3 009
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду