На фронті загинув військовослужбовець і журналіст Дмитро Сінченко

На фронті загинув військовослужбовець і журналіст Дмитро Сінченко

8 Березня 2024
4904
8 Березня 2024
22:01

На фронті загинув військовослужбовець і журналіст Дмитро Сінченко

4904
24 лютого 2022 року Дмитро став до лав Української добровольчої армії.
На фронті загинув військовослужбовець і журналіст Дмитро Сінченко
На фронті загинув військовослужбовець і журналіст Дмитро Сінченко

На фронті загинув військовослужбовець, журналіст Дмитро Сінченко. Про це повідомила його дружина Олена Сінченко 8 березня у фейсбуці.

Вона не уточнила, за яких обставин і на якому напрямку загинув Дмитро. Додала, що про дату та час прощання повідомить пізніше.

«Я би не хотіла писати цей пост. Ніколи, за жодних обставин. І зараз не хочу. Але це легше, ніж говорити кожному окремо. А ще дуже складно писати про Діму у минулому часі. У Дмитра була одна велика любов — Україна. Він мріяв про її світле майбутнє і намагався робити все, щоб прийти до нього як можна швидше. Він нею жив і за неї ж віддав життя. Він був світлою, розумною, щирою, принциповою людиною»,  — написала Олена.

«А знаєте, як найкраще вшанувати його пам'ять? 

Не беріть і не давайте хабарів. Боріться за свої права. Живіть по совісті і по Конституції. Говоріть українською, читайте українське, слухайте українське. Декомунізуйте та дерусифікуйте себе і простір навколо себе. Повірте, він радітиме, де б не був», — написала дружина загиблого героя. 

Якою людиною був Дмитро, поділилася директорка Інституту практичної політики Богдана Бабич: «Загинув мій добрий знайомий, близький мені по духу Дмитро Сінченко Ми часто дискутували на суспільно-політичні теми. Він жив Україною, був відповідальним громадянином. З ним хотілось творити Майбутнє».

Дмитро Сінченко (позивний «Перун») — журналіст із Кропивницького. Автор «Тижня», «Радіо Свобода». Для «Тижня» робив матеріали про будні наших захисників на фронті. Останній його репортаж вийшов 24 серпня 2023 року.

Із 2012 року Дмитро очолював ГО «Асоціація політичних наук». Політичний аналітик, блогер, публіцист.

З 2014 року — волонтер, допомагав військовим.

З 24 лютого 2022 року — боєць Української добровольчої армії (УДА).

За даними Інституту масової інформації, Дмитро Сінченко став 73-м медійником, який загинув від початку повномасштабної війни.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4904
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду