У боях під Бахмутом загинув журналіст, військовий Євгеній Осієвський

У боях під Бахмутом загинув журналіст, військовий Євгеній Осієвський

29 Травня 2023
7881
29 Травня 2023
11:57

У боях під Бахмутом загинув журналіст, військовий Євгеній Осієвський

7881
Остання публікація Євгенія вийшла в журналі «Куншт» за п’ять днів до його загибелі.
У боях під Бахмутом загинув журналіст, військовий Євгеній Осієвський
У боях під Бахмутом загинув журналіст, військовий Євгеній Осієвський

На фронті під Бахмутом 22 травня загинув 29-річний військовий, журналіст, автор науково-популярного журналу «Куншт» і журналу соціальної критики «Спільне» Євгеній Осієвський. Про це пише Інститут масової інформації з посиланням на повідомлення на фейсбук-сторінці факультету історії, бізнес-освіти та права Центральноукраїнського державного університету ім. В. Винниченка, де навчався Євгеній.

«Женя навчався на спеціальності “Політологія”. Після отримання диплома бакалавра поїхав до столиці та вступив до Києво-Могилянської академії. У Києві Євген став автором кількох успішних проєктів. У 2022 році пішов на фронт захищати Україну», — йдеться у повідомленні.

Про загибель захисника також повідомив у фейсбуці його близький друг Ярослав Ковальчук.

«22 травня загинула одна з найближчих мені людей під Бахмутом. Вірний товариш і найкраща людина для дискусій про кіно, комікси і книги загалом. Жодні слова не здатні передати, яку пустку це лишає в моєму серці. Женю, дякую за всі розмови і дружні обійми», — написав Ярослав Ковальчук.

За словами Ковальчука, Євгеній Осієвський був мобілізований на початку листопада минулого року, пройшов місяць навчань у Великій Британії як медик-стрілець. З кінця січня 2023-го почав виходити на бойові завдання під Бахмутом, в середині квітня — у самому Бахмуті. 22 травня під час виконання бойового завдання під Бахмутом Євгеній загинув внаслідок того, що біля нього вибухнув снаряд.

Ковальчук також уточнив, що прощання із загиблим бійцем відбудеться цього тижня у Кропивницькому, точна дата буде відома за кілька днів.

У Євгенія Осієвського лишилася мати, яку він забезпечував. Охочі їй допомогти можуть переказувати кошти на її картку — 4731 2196 4373 3987, Олександра Гребенюк.

Шеф-редакторка видання «Куншт» Олеся Павлишин розповіла про останню публікацію Євгенія, яку він підготував у перервах між бойовими виходами. Це було його інтерв’ю із британським генетиком Адамом Радерфордом, де йшлося про те, що таке спадковість, чому шкільна генетика застаріла і чи існує «ген козацтва» або «ген свободи».

«Женя сфотографував 54 сторінки розшифровки в блокноті від руки. Він її переклав і додав чіткі інструкції до публікації. Чіткі інструкції, щоб ніхто не порушив жодного слова, — це про Женю. Він загинув через пʼять днів після того, як ми опублікували те інтервʼю», — написала Олеся Павлишин.

ІМІ зазначає, що Євгеній Осієвський став 60-м медійником із тих, що загинули внаслідок російської агресії проти України.

Світла пам’ять і вічна вдячність воїну. Щирі співчуття рідним та близьким загиблого.

Фото: Ярослав Ковальчук / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7881
Читайте також
16.07.2023 23:04
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
2 712
23.05.2023 12:51
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
4 101
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду