У бою на Луганщині загинув режисер телеканалу «Малятко TV» Іван Кузьмінський

У бою на Луганщині загинув режисер телеканалу «Малятко TV» Іван Кузьмінський

22 Травня 2023
2502

У бою на Луганщині загинув режисер телеканалу «Малятко TV» Іван Кузьмінський

2502
Іван Кузьмінський також викладав у Київській консерваторії, досліджував давню українську музику.
У бою на Луганщині загинув режисер телеканалу «Малятко TV» Іван Кузьмінський
У бою на Луганщині загинув режисер телеканалу «Малятко TV» Іван Кузьмінський

17 травня в бою з російськими окупантами на Луганщині загинув військовослужбовець, режисер дитячого телеканалу «Малятко TV» та дослідник давньої української музики Іван Кузьмінський. Про це повідомляється на сайті Бердичівської міської ради.

Іван Кузьмінський народився у Бердичеві. З дитинства займався музикою, здобув вищу освіту в Київській консерваторії, захистив кандидатську дисертацію, викладав і вчився в докторантурі. Досліджував давню українську музику, був автором наукових статей на цю тему.

Крім цього, працював режисером на дитячому телеканалі «Малятко TV».

З початком повномасштабного вторгнення Російської Федерації пішов на фронт.  

«Він завжди був усміхнений, багато жартував, багато консультував з питань історії музики. Написав досконале дослідження з історії музики Острога часів князів Острозьких... Ми з ним тільки обговорили нові проекти і він загинув...», — написав керівник Арт-кластеру Острозької академії та художник-реставратор Острозького заповідника Микола Бендюк.

«Нехай ангельські сонми втішаються Твоєю незмірною жагою відновити традиції давнього духовного співу, пізнати тонкощі середньовічної нотної палеографії. Важко повірити, що вже не обміняємося думками про датування антифонаріїв чи писарські таланти котрогось з творців ірмологіонів, не помандруємо плутаними дискурсами старосвітських дяків...», — написав ексдиректор наукової бібліотеки Львівського університету ім. І. Франка Василь Кметь.

«Відкритий і безмежно відданий своїй справі, таким було моє перше враження про Івана. Лекція у підземеллі, пост про ноти з органу храму, який одразу зацікавив ЗМІ, переписки про музичну культуру єзуїтів, обмін науковими матеріалами.. І тут…такі шокуючі новини…», — написав історик Олег Друздєв

Іван Кузьмінський загинув 17 травня поблизу населеного пункту Діброва на Луганщині в бою з російськими окупантами. Йому було 39 років.

За даними ІМІ, Іван Кузьмінський став 59-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії.

Фото з соцмереж

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2502
Читайте також
17.06.2023 11:30
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
1 608
23.05.2023 12:51
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
4 154
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду