На фронті під Бахмутом загинув фотограф-натураліст Денис Кривий

На фронті під Бахмутом загинув фотограф-натураліст Денис Кривий

16 Травня 2023
4192

На фронті під Бахмутом загинув фотограф-натураліст Денис Кривий

4192
Денис намагався врятувати поранених побратимів.
На фронті під Бахмутом загинув фотограф-натураліст Денис Кривий
На фронті під Бахмутом загинув фотограф-натураліст Денис Кривий

Під Бахмутом на фронті загинув фотограф-натураліст Денис Кривий, коли намагався врятувати поранених побратимів. Про це повідомило первомайське видання «ГардCity», в якому публікували світлини Дениса.

Про загибель фотографа також написала його дружина Галина Волгіна: «Сьогодні (15 травня. — Ред.) я дізналась про втрату найкращої і найважливішої для себе людини. Мого чоловіка. Мого друга. Мого Сонця. Найкращого батька двох маленьких дівчат. Дєні більше нема. Він загинув у Бахмуті. Намагаючись врятувати поранених побратимів. Герой і захисник. Він завжди робив все і навіть більше, а вважав, що все одно недостатньо. Він добровільно обрав свій шлях і з честю пройшов його. Пам'ятаймо його!».

Журналіст «ГардCity» Володимир Галузінський у коментарі ІМІ розповів, що Денис служив у Силах спеціальних операцій, навесні 2022 року пішов до війська добровольцем.

«Він мав міжнародну премію FIAP, це найпрестижніший європейський конкурс фотохудожників. Ми з ним вчилися разом в університеті з першого курсу, він фактично на моїх очах відбувся як фотохудожник, як пейзажник. Його фотографії публікували в National Geographic. Його багато робіт опубліковані тут, на місцевому локальному рівні на Миколаївщині: в путівниках, гайдах туристичних по "Бузькому Гарду". Він тісно співпрацював з Національним парком "Бузький Гард", це окремий етап життя», — зазначив ІМІ Галузінський.

Як повідомили на офіційній сторінці національного природного парку «Бузький Гард», Денис Кривий був лауреатом багатьох міжнародних фотоконкурсів, співпрацював з National Geographic Ukraine. 

Фотограф був учасником виставок у Києві, Івано-Франківську, Ужгороді, Житомирі, Рівному, Первомайську, Косові. Деякі роботи Дениса зберігаються в приватних колекціях у країнах Європи, Північної Америки та Азії. 

«Молодий, енергійний, талановитий, автор фотовиставки "Краса Бузького Гарду", яка неодноразово демонструвалась в музеях нашої країни. Фото Дениса Кривого красуються у виданнях національного природного парку "Бузький Гард", на сайті парку, стендах, путівниках, листівках та інших публікаціях. Ми ніколи не забудемо світлі справи та талант Дениса!» — йдеться в дописі.

За даними ІМІ, Денис Кривий став 58-м медійником, який загинув унаслідок російської агресії.

Фото: Галина Волгіна / інстаграм

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4192
Читайте також
23.05.2023 12:51
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
4 176
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду