Внаслідок ракетного обстрілу загинув журналіст Agence France-Presse Арман Солдін

Внаслідок ракетного обстрілу загинув журналіст Agence France-Presse Арман Солдін

9 Травня 2023
2136

Внаслідок ракетного обстрілу загинув журналіст Agence France-Presse Арман Солдін

2136
Йому було 32 роки.
Внаслідок ракетного обстрілу загинув журналіст Agence France-Presse Арман Солдін
Внаслідок ракетного обстрілу загинув журналіст Agence France-Presse Арман Солдін

У вівторок, 9 травня, унаслідок ракетного обстрілу загинув відеожурналіст французької інформаційної агенції Agence France-Presse Арман Солдін. Про це повідомила AFP  у Twitter.

«Ми пригнічені, дізнавшись про смерть відеожурналіста AFP Армана Солдіна сьогодні на сході України. Усі наші думки з його родиною та близькими», — йдеться у повідомленні.

Журналісти AFP, які стали свідками загибелі колеги, розповіли, що це сталося  о 16:30 за київським часом,  на околиці Часового Яру, в 17 километрах від Бахмута. Команда AFP потрапила під обстріл із ракет «Град», коли була з групою українських військових. 32-річний Солдін загинув, коли ракета влучила неподалік того місця, де він лежав. Решта команди не постраждала, повідомляє французьке видання Le Monde

«Все агентство спустошене втратою Армана, — сказав голова AFP Фабріс Фріс. — Його смерть є жахливим нагадуванням про ризики та небезпеки, з якими щодня стикаються журналісти, висвітлюючи конфлікт в Україні».

«Блискуча робота Армана втілила в собі все те, чим ми так пишаємося в журналістиці AFP в Україні, — йдеться у заяві директора агентства Global News Філа Четвінда. — Смерть Армана — жахливе нагадування про ризики та небезпеки висвітлення цієї війни. Наші думки сьогодні ввечері з його родиною та друзями, а також з усіма нашими людьми на місцях в Україні».

Арман Солдін народився в Сараєво, був громадянином Франції. Він почав працювати на AFP як стажер у римському бюро в 2015 році, а потім перейшов до лондонського. Солдін був частиною першої команди AFP, яку було відправлено в Україну після початку російського вторгнення 24 лютого 2022 року, і прибув наступного дня. З вересня жив в Україні та регулярно їздив на передову на сході та півдні.

За даними ІМІ, Арман Солдін став 57-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії, та 10-м журналістом, що поліг під час виконання професійної діяльності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2136
Читайте також
23.05.2023 12:51
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
4 155
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду