На фронті загинув військовий, журналіст і комунікаційник Олександр Бондаренко

На фронті загинув військовий, журналіст і комунікаційник Олександр Бондаренко

28 Квітня 2023
4650

На фронті загинув військовий, журналіст і комунікаційник Олександр Бондаренко

4650
Олександр працював ведучим та журналістом на Першому національному, BBC, ТРК «Україна», а також комунікаційником у компаніях PlusOne та RMA.
На фронті загинув військовий, журналіст і комунікаційник Олександр Бондаренко
На фронті загинув військовий, журналіст і комунікаційник Олександр Бондаренко

У бою з російськими окупантами загинув український військовослужбовець, комунікаційник та колишній журналіст Олександр Бондаренко.

Про це повідомило видання «Бабель», а також прессекретарка голови Офісу президента Дарія Зарівна, друзі та колеги Олександра в соцмережах.

(ОНОВЛЕНО) Загибель Олександра підтвердив у коментарі «Детектору медіа» начальник Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ полковник Богдан Сеник.

За інформацією Сеника, Сашко служив в 112-ій бригаді тероборони, 244 батальйон. Загинув він від пострілу снайпера три дні тому.

Родичів про загибель Олександра офіційно повідомили вчора.

«Саша загинув у бою. Пішов добровольцем у перший день. Людина сталевої сили волі. Людина правильних мотивацій. Людина з найкращим у компанії плейлистом. Наш великий розум. Наш гумор. Наш чарівний голос. Царство Небесне», — написав колега Олександра Бондаренка з агентства RMA Василь Самохвалов.

«Бонд. Дуже світла і щира людина. З посмішкою, яка робила будь-яку зустріч прекрасною. З безкомпромісністю, яка підкупляла. Його музика робила наші корпоративи незабутніми. А витончене почуття гумору — веселими. Сашка любили. Бонд з першого дня пішов добровольцем на фронт. Луганщина нам подарувала неймовірну людину. А війна забрала. Дякую тобі за все», — написав друг журналіста Максим Саваневський.

«…ти був мудріший за нас. Ми були малі (не за віком), а ти був дорослий, розсудливий. І ще я так захоплювалася твоїми включеннями! Коли ти стояв десь на Майдані і мав проговорити свої умовні 2:15 в ефірі, а щось злетіло, і режисер тобі в ухо сказав "Тягни!", і ти такий почав далі розповідати важливі речі, розумно, докладно. Я була в захваті! Глядач не зрозумів, що все йшло не по плану. Ти став зразком.

А ще ти був тією людиною, якою я надихалася в переході на українську (вже зараз! Тоді не розуміла). Ми це навіть встигли трошечки обговорити з тобою кілька місяців тому. Твій приклад мене надихав.

А ще. Коли під час Майдану влаштовували свій "майдан" на каналі, пам’ятаю ті "засідання стачкому" в "піздецьхомі". Ти був найрозумніший серед нас. І дзвонив на балконі старому другові на інший континент, питав, як краще нам діяти, аби протистояти цензурі», — написала журналістка Ірина Ромалійська.

«Такий щирий, інтелігентний, завзятий, жадібний до життя! Марафони, йога, запливи через Босфор. І всі проекти — в ріст! Він завжди рвався до найкрутіших вершин.

Колись прийшов вперше в редакцію — на співбесіду, питаю: а яку планку собі ставиш? Каже: хочу створити тижневик, кращий за "Факти тижня"!)) Ми робили разом "Інсайдер". Потім він пішов на нові проекти. Залишилось останнє повідомлення в месенджері..

Пішов.. Дякую, Сашо! За все. За зразок шляху. Ти Справжній», — написала журналістка Оксана Соколова

«Бабель» пише, що за фахом Олександр — український філолог, навчався в Луганському педагогічному університеті.

У журналістиці він починав працювати радіоведучим на FM-радіо в Луганську (за іншими даними — на Луганському кабельному телебаченні). У 2003—2004 роках працював на «Громадському радіо» в Києві, згодом — на Першому національному, де близько року вів разом з колегою Максимом Драбком політичну програму «Точка зору». У 2007–2011 роках працював в Українській службі BBC, згодом — на ТРК «Україна», займався виробництвом новин.

Звідти пішов у сферу комунікацій, спершу працював у компанії PlusOne, а згодом — керівником спецпроєктів в агентстві стратегічних комунікацій та управління репутацією RMA (Reputation Management Agency).

За даними «Бабеля», у квітні 2021 року Бондаренко вважався одним із найімовірніших кандидатів на посаду прессекретаря президента Володимира Зеленського, після звільнення Юлії Мендель. На початку 2020 року Олександр випустив блог «Три правила антикризових комунікацій для президента Зеленського». У ньому він розповів про головні комунікаційні помилки президента після авіакатастрофи українського літака в Ірані. Поради на майбутнє були простими: Зеленський має бути чесним, швидко реагувати і готувати команду до форс-мажорів.

З першого дня повномасштабного російського вторгнення перебував на фронті. Останній допис у соцмережах опублікував ще 11 вересня 2022 року: «Десь у лісах під Харковом. Висуваємося далі».

Олександр Бондаренко, за словами друзів, загинув минулого тижня під Кремінною на Луганщині.

Фото: Оксана Соколова / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4650
Читайте також
23.05.2023 12:51
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
4 127
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду