У боях під Бахмутом загинув снайпер, фотограф, син дисидента Роман Чорномаз

У боях під Бахмутом загинув снайпер, фотограф, син дисидента Роман Чорномаз

15 Червня 2023
8171

У боях під Бахмутом загинув снайпер, фотограф, син дисидента Роман Чорномаз

8171
Він захищав Україну в складі батальйону «Свобода».
У боях під Бахмутом загинув снайпер, фотограф, син дисидента Роман Чорномаз
У боях під Бахмутом загинув снайпер, фотограф, син дисидента Роман Чорномаз

13 червня військовослужбовець Національної гвардії України Роман Чорномаз, який служив у складі батальйону «Свобода», загинув у боях під Бахмутом. Про це пише LB.ua з посиланням на допис у соцмережах екснардепа, очільника «Свободи» Олега Тягнибока.

«На Бахмутському напрямку віддав життя за Україну наш побратим, боєць Легіону Свободи Роман Чорномаз», — написав сьогодні, 15 червня, Олег Тягнибок.

Він також розповів, що «Роман народився та виріс у особливій патріотичній сім’ї»: його батьки були дисидентами, тато відсидів за політичним кримінальним обвинуваченням, його арештували прямо на весіллі. Роман не міг не продовжити справу своїх батьків і після початку російського вторгнення змінив роботу професійного фотографа на посаду снайпера у складі батальйону «Свобода».

Роман Чорномаз

Про те, чим займався до війни, як рвався на фронт і обороняв Сіверськодонецьк, Роман розповів в інтерв'ю NV.

«Я колись думав, що пекло має пахнути сіркою. Насправді ні. Воно пахне пожежею: спаленими речами, помешканнями — всім нажитим, яке багато років збиралося людьми, а потім в один момент вщент згорало», — казав Роман в інтервʼю NV.

Захисник воював, зокрема, в Сіверськодонецьку та під Бахмутом. Був на ротації, після чого повернувся до виконання завдань на напрямках найзапекліших боїв. 

Про свої завдання в інтервʼю Procherk info Роман говорив: «Все-таки снайпер — це інтелектуальна робота. Маю прораховувати все, плюс треба влучно стріляти. А ще треба вміти діяти в команді. Снайпер має вміти спостерігати, повинен вміти скласти карту вогню, виявляти ворожу позицію. Снайпер — це щось середнє між командирською і піхотною ланкою. Звісно, є великі ризики. Бо бували випадки, коли ворог, дізнаючись приблизну позицію снайпера, не жалів пакет "градів", бо не могли визначити точно, де він. Це маю на увазі оцю заряджену машину, яка перекриває кілька гектарів ракетами».

Команда «Детектора медіа» висловлює щирі співчуття рідним та близьким Романа Чорномаза. Вічна слава та вдячність Захиснику.

Фото: скриншот / ютуб; Олег Тянгибок / фейсбук  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8171
Читайте також
23.05.2023 12:51
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
4 159
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду