Діяв під ніком «Мужчина»: СБУ затримала в Одесі блогера, який працював на колаборанта Стремоусова

Діяв під ніком «Мужчина»: СБУ затримала в Одесі блогера, який працював на колаборанта Стремоусова

20 Липня 2023
2174
20 Липня 2023
15:01

Діяв під ніком «Мужчина»: СБУ затримала в Одесі блогера, який працював на колаборанта Стремоусова

2174
Для конспірації зловмисник постійно змінював номери телефонів.
Діяв під ніком «Мужчина»: СБУ затримала в Одесі блогера, який працював на колаборанта Стремоусова
Діяв під ніком «Мужчина»: СБУ затримала в Одесі блогера, який працював на колаборанта Стремоусова

В Одесі затримали проросійського блогера з Миколаївщини, який протягом тривалого часу співпрацював із колаборантом Кирилом Стремоусовим і фактично був його «правою рукою». Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними правоохоронців, до повномасштабного вторгнення Росії вони разом організовували проплачені масові акції, метою яких було розхитування внутрішньополітичної ситуації в регіоні на користь країни-агресора.

На період захоплення частини Миколаївської області та Херсона Стремоусов увійшов до складу місцевої окупаційної адміністрації РФ, а його поплічник залишився на підконтрольній Україні території.

Через власні сторінки і канали в ютубі, фейсбуці та інстаграмі, а також у забороненій соцмережі «ВКонтакте» із загальною аудиторією понад 100 тис. користувачів затриманий поширював російську пропаганду, зокрема заперечував існування України як незалежної суверенної держави, принижував українців.

Також фігурант дискредитував українських захисників і закликав ухилятися від призову до Сил оборони.

Дописи затриманого «підхоплювали» кремлівські інформаційні ресурси і поширювали їх як «позицію» пересічних громадян України.

Для конспірації зловмисник постійно змінював номери телефонів та використовував нікнейм «Мужчина».

Під час обшуків за місцями його проживання в Одесі та Южноукраїнську Миколаївської області правоохоронці виявили ноутбук і п'ять мобільних телефонів із доказами підривної діяльності. Також у нього вилучили «посадову інструкцію інформагентства» Стремоусова, де раніше працював фігурант.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Йому обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою. Чоловіку загрожує до 10 років ув'язнення.

Читайте також:

Нагадаємо, 9 листопада 2022-го російські ЗМІ повідомили про смерть «заступника губернатора Херсонської області» Кирила Стремоусова. Вранці 9 листопада він нібито загинув у ДТП під Генічеськом.

Його загибель підтверджувало і джерело «Української правди».

«Гауляйтер Херсонщини Стремоусов «від’їхав» на концерт Кобзона», – повідомив співрозмовник УП в правоохоронних органах.

Херсонський блогер-колаборант Стремоусов усіляко підтримував тимчасову російську окупацію Херсонщини. Називав  себе «русскім», який багато років «страждав» від «нацистів» та «провокацій СБУ». 4 березня Стремоусов погрожував російським ув’язненням «інакодумцям» у тимчасово окупованому Херсоні.

13 березня Стремоусову заочно оголосили про підозру в державній зраді, а 19 березня колаборанту повідомили заочно про ще одну підозру — в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб. Зокрема, 16 березня Стремоусов разом з поплічниками в інтересах країни-агресора провів незаконне зібрання псевдооргану влади «Комитет спасения "За мир и порядок"», який створили окупанти.

14 березня 2023 року на вимогу Росії Рада безпеки ООН провела закрите засідання, де обговорювалися «проблеми русофобії». Як «свідків русофобії» в Україні росіяни запросили Кирила Вишинського та Дмитра Васильця.

Також у березні 2023-го СБУ затримала «послідовника» Стремоусова, який наводив російські ракети на Одещині.

Фото: СБУ / телеграм

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2174
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду