У тимчасово окупованому Генічеську росіяни відкрили мурал, присвячений колаборанту Стремоусову

У тимчасово окупованому Генічеську росіяни відкрили мурал, присвячений колаборанту Стремоусову

20 Листопада 2023
625
20 Листопада 2023
20:39

У тимчасово окупованому Генічеську росіяни відкрили мурал, присвячений колаборанту Стремоусову

625
На стінописі Кирило Стремоусов зображений на фоні Антонівського автомобільного мосту, підірваного самими ж росіянами у листопаді 2022 року.
У тимчасово окупованому Генічеську росіяни відкрили мурал, присвячений колаборанту Стремоусову
У тимчасово окупованому Генічеську росіяни відкрили мурал, присвячений колаборанту Стремоусову

У понеділок, 20 листопада, в тимчасово окупованому Генічеську на Херсонщині росіяни відкрили стінопис, присвячений колишньому заступнику голови окупаційної адміністрації Херсонської області, блогеру Кирилові Стремоусову. Про це повідомляє видання «Мост» із посиланням на російські пропагандистські ЗМІ.

Стремоусов зображений на фоні Антонівського автомобільного мосту, підірваного самими ж росіянами в листопаді 2022 року під час відступу з правобережної частини Херсонщини.

За даними «Мосту», мурал намалювали на будівлі кінотеатру «Україна», за адресою вул. Центральна, 3. Загарбники перейменували кінотеатр на «Росія» та показують у ньому стрічки російського виробництва. Зокрема, на честь відкриття стінопису там презентували пропагандистський фільм про життя Стремоусова.

Нещодавно Центр нацспротиву повідомив про те, що на тимчасово окуповані території прибула партія «митців» з РФ, які мають створити серію муралів, що возвеличують загарбницьку політику Путіна. Цей проєкт фінансується за гранти Кремля, а будинки в містах, які знищили росіяни, визначає окупаційна адміністрація. 

Нагадаємо, 9 листопада 2022-го російські ЗМІ повідомили про смерть окупаційного «заступника губернатора Херсонської області» Кирила Стремоусова. Вранці 9 листопада він нібито загинув у ДТП під Генічеськом. 

Його загибель підтверджувало і джерело «Української правди». «Гауляйтер Херсонщини Стремоусов “від’їхав” на концерт Кобзона», — повідомив співрозмовник «УП» в правоохоронних органах.

18 жовтня цього року Малиновський районний суд Одеси засудив Стремоусова до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. Оскільки українська влада офіційно не може підтвердити смерть Стремоусова, його судили як живу людину.

Херсонський блогер-колаборант Стремоусов усіляко підтримував тимчасову російську окупацію Херсонщини. Називав  себе «русскім», який багато років «страждав» від «нацистів» та «провокацій СБУ». 4 березня Стремоусов погрожував російським ув’язненням «інакодумцям» у тимчасово окупованому Херсоні.

13 березня Стремоусову заочно оголосили про підозру в державній зраді, а 19 березня ще одну підозру — в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб. Зокрема, 16 березня Стремоусов разом з поплічниками в інтересах країни-агресора провів незаконне зібрання псевдооргану влади «Комитет спасения “За мир и порядок”», який створили окупанти.

Скриншот відео: сторінка Стремоусова на ютубі

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
625
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду