Російські медіа повідомили, що колаборант Стремоусов загинув у ДТП

Російські медіа повідомили, що колаборант Стремоусов загинув у ДТП

9 Листопада 2022
4009
9 Листопада 2022
17:19

Російські медіа повідомили, що колаборант Стремоусов загинув у ДТП

4009
Інформацію про смерть «заступника губернатора Херсонської області» офіційно не підтвердили.
Російські медіа повідомили, що колаборант Стремоусов загинув у ДТП
Російські медіа повідомили, що колаборант Стремоусов загинув у ДТП

Російські ЗМІ повідомляють про смерть «заступника губернатора Херсонської області» Кирила Стремоусова. Вранці 9 листопада він нібито загинув у ДТП під Генічеськом.

В окупаційному «Міністерстві здоров'я» загибель колаборанта офіційно не підтвердили. Відомо лише про аварію. 

Пізніше так званий виконувач обов'язків губернатора Херсонщини Володимир Сальдо підтвердив смерть свого «заступника» в аварії. 

Його загибель підтверджує і джерело «Української правди».

«Гауляйтер Херсонщини Стремоусов «від’їхав» на концерт Кобзона», – повідомив співрозмовник УП в правоохоронних органах.

Однак перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський у коментарі Суспільному розповів, що інформація про смерть поки не підтверджена. Можливе інсценування.

Херсонський блогер-колаборант Стремоусов усіляко підтримував тимчасову окупацію Херсонщини росіянами. Називав  себе «русским», який багато років «страждав» від «нацистів» та «провокацій СБУ». 4 березня  Стремоусов погрожував російським ув’язненням «інакомислячим» в тимчасово окупованому Херсоні.

13 березня Стремоусову заочно оголосили про підозру в державній зраді, а 19 березня колаборанту повідомили заочно про ще одну підозру – в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб. Зокрема, 16 березня Стремоусов разом з пособниками в інтересах країни-агресора провів незаконне зібрання псевдооргану влади «Комитет спасения "За мир и порядок"», який створили окупанти.

28 серпня стало відомо про смерть нардепа-колаборанта Олексія Ковальова, якого окупанти призначили «заступником голови адміністрації Херсонської області». Колаборант загинув унаслідок вогнепального поранення. 

29 серпня речниця оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк повідомила, що ЗСУ розпочали наступальні дії на багатьох напрямках на півдні України, зокрема і на Херсонщині.

Гуменюк зазначила, що контрнаступальні дії на півдні тривають давно, вони були спрямовані на виснаження окупантів, вогневий контроль та знищення російської техніки. Завдяки цьому ЗСУ й змогли розпочати наступ одразу на кількох напрямках.

30 серпня колаборант Стремоусов опублікував відеозвернення з «критикою» того, як українські канали й ЗМІ висвітлювали контрнаступ ЗСУ під Херсоном. Відео, ймовірно, він записав у Воронежі.

Скріншот відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4009
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду