Херсонський колаборант Стремоусов, ймовірно, втік до Воронежа

Херсонський колаборант Стремоусов, ймовірно, втік до Воронежа

30 Серпня 2022
1587
30 Серпня 2022
15:34

Херсонський колаборант Стремоусов, ймовірно, втік до Воронежа

1587
ВВС News Україна: Колаборант записав відео, ймовірно, у Воронежі, за тисячу кілометрів від Херсона.
Херсонський колаборант Стремоусов, ймовірно, втік до Воронежа
Херсонський колаборант Стремоусов, ймовірно, втік до Воронежа

Колаборант Кирило Стремоусов втік з Херсона та записує відео, ймовірно, з російського Воронежа.

30 серпня колаборант Стремоусов, який називав себе «заступником голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області», опублікував відеозвернення з «критикою» того, як українські канали й ЗМІ висвітлювали контрнаступ Збройних сил України під Херсоном.

Український активіст Сергій Стерненко першим засумнівався, що відео зняли у Херсоні: місто у кадрі нагадує російський Воронеж.

Редакція ВВС News Україна вивчила відео і дійшла висновку, що записали його, ймовірно, у Воронежі, за тисячу кілометрів від Херсона. А саме – у п'ятизірковому готелі Mariott на проспекті Революції, 38.

Праворуч у кадрі, за лівим плечем Стремоусова, – Воронезьке водосховище. Безпосередньо за лівим плечем – довга чотириповерхова «сталінка» з колонадою посередині.

Це будинок за адресою: проспект Революції, 29 (його можна детально роздивитись на сервісі Google Street View) Між цією будівлею та водосховищем, також за лівим плечем Стремоусова, – сіра колона. Це стела на площі Перемоги. Від стели до кінця довгої «сталінки» йде невеликий парк – там розташована зелена зона, її видно і на карті.

За правим плечем Стремоусова видно рожеву «сталінку» із сірим дахом. Це будівля за адресою: Комісаржевської, 1 (також можна побачити на Google Street View). Спиною Стремоусов закриває будівлю Будинку Офіцерів та колишній McDonalds, «Вкусно и точка».

Попередні відвідувачі готелю Mariott робили знімки зі схожих ракурсів. Наприклад, тут також видно довгу «сталінку» і стелу за нею (праворуч), а також рожеву будівлю (ліворуч).

«Одна ніч у готелі коштує щонайменше 6 300 рублів (приблизно 103 долари США), більш ніж половина суми, яку Володимир Путін нещодавно пообіцяв школярам Херсонської області», – пише ВВС News Україна.

Херсонський блогер-колаборант Стремоусов усіляко підтримував тимчасову окупацію Херсонщини росіянами,  називаючи  себе «русским», який багато років «страждав» від «нацистів» та «провокацій СБУ». 4 березня  Стремоусов  погрожував російським ув’язненням «інакомислячим» в тимчасово окупованому Херсоні.

13 березня Стремоусову заочно оголосили про підозру в державній зраді,  а 19 березня колаборанту повідомили заочно про ще одну підозру – в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб. Зокрема, 16 березня Стремоусов разом з пособниками в інтересах країни-агресора, провів незаконне зібрання створеного окупантами псевдооргану влади «Комитет спасения "За мир и порядок"».

28 серпня стало відомо про смерть нардепа-колаборанта Олексія Ковальова, якого окупанти призначили «заступником голови адміністрації Херсонської області». Колаборант загинув унаслідок вогнепального поранення. 

29 серпня речниця оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк повідомила, що ЗСУ розпочали наступальні дії на багатьох напрямках на півдні України, зокрема і на Херсонщині.

Гуменюк зазначила, що контрнаступальні дії на півдні тривають  давно, вони були спрямовані на виснаження окупантів, вогневий контроль та знищення російської техніки. Завдяки цьому ЗСУ тепер змогли розпочати наступ одразу на кількох напрямках.

Зокрема, на певних ділянках Збройні Сили прорвали перший рубіж оборони окупантів, а бойовики з тимчасово загарбаних територій Донеччини, які там дислокувались, почали втікати зі своїх позицій.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1587
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду