Поплічниці херсонського колаборанта Стремоусова дали 5 років – СБУ

Поплічниці херсонського колаборанта Стремоусова дали 5 років – СБУ

16 Липня 2022
1668
16 Липня 2022
13:31

Поплічниці херсонського колаборанта Стремоусова дали 5 років – СБУ

1668
Вона закликала відновити СРСР, що є одним із основних наративів російської пропаганди.
Поплічниці херсонського колаборанта Стремоусова дали 5 років – СБУ
Поплічниці херсонського колаборанта Стремоусова дали 5 років – СБУ

За матеріалами Служби безпеки України ув’язнено помічницю керівника окупаційної адміністрації Херсону. Жінка закликала відновити СРСР. Про це повідомляється на сайті СБУ.

«До 5 років ув’язнення засуджено поплічницю прокремлівського пропагандиста Кирила Стремоусова, який входить до керівного складу окупаційної адміністрації Херсону», – йдеться у повідомленні СБУ.

За цими даними, колаборантка координувала інформаційно-підривну діяльність агентурної мережі, яку Кирило Стремоусов створив на підтримку спецслужб РФ.

Перебуваючи на Прикарпатті, вона «розганяла» через інтернет повідомлення, у яких схвалювала дії загарбників. Також жінка активно поширювала дописи, закликаючи до відновлення СРСР. Для максимального охоплення вона адмініструвала анонімні акаунти в декількох соцмережах, зокрема й у тих, що заборонені в Україні.

Ув'язнена використовувала різні псевдоніми, а зі своїм «куратором» спілкувалась через закриті канали зв’язку. Її публікації активно репостили інші учасники пропагандистської мережі для проведення інформаційних диверсій проти нашої держави.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження і затримали зловмисницю в Івано-Франківську. Під час обшуків у неї виявили паспорт громадянки РФ та комп’ютерну техніку з доказами незаконної діяльності.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ Служба безпеки розслідує понад 300 кримінальних проваджень за фактами виправдання російської військової агресії проти України та популяризації окупаційних угруповань. 

Нагадаємо, у червні СБУ знешкодила агентурну мережу ФСБ Росії, яку координував радник «очільника» тимчасово окупованого Криму Сергія Аксьонова.

Було затримано 19 ворожих агентів у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, а також у Дніпропетровській і Вінницькій областях. Ці люди, за даними СБУ, коригували ракетні обстріли українських міст і розвідували позиції підрозділів ЗСУ, а також збирали інформацію щодо місць утримання російських полонених. 

Херсонський блогер-колаборант Кирило Стремоусов усіляко підтримує тимчасову російську окупацію Херсонщини, називає себе «русским», який багато років «потерпав» від «нацистів» та «провокацій СБУ». 

13 березня Стремоусову заочно оголосили про підозру в державній зраді,  а 19 березня йому повідомили заочно про ще одну підозру – в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб. Зокрема, 16 березня Стремоусов разом із поплічниками провів незаконне зібрання окупантського псевдооргану влади «Комитет спасения "За мир и порядок"».

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1668
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Volodymyr
647 дн. тому
Ця проросійська нечисть заслуговує на довічне
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду