Херсонська прокуратура оголосила підозру у держзраді Кирилу Стремоусову

Херсонська прокуратура оголосила підозру у держзраді Кирилу Стремоусову

13 Березня 2022
11083
13 Березня 2022
19:26

Херсонська прокуратура оголосила підозру у держзраді Кирилу Стремоусову

11083
Проросійському колабораціоністу загрожує від 12 до 15 років.
Херсонська прокуратура оголосила підозру у держзраді Кирилу Стремоусову
Херсонська прокуратура оголосила підозру у держзраді Кирилу Стремоусову

Херсонська обласна прокуратура заочно повідомила про підозру мешканцю міста Херсона у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). На сайті прокуратури не вказано прізвище підозрюваного, але є фото з закритим обличчям. При цьому те ж саме фото сьогодні поширювали в соцмережах з «мітингу», на якому декілька херсонських колабораціоністів «вітали» російських окупантів. На цих фото чітко видно обличчя Кирила Стремоусова, місцевого блогера, прихильника Росії та відомого антивакцинатора. Про те, що підозра оголошена саме Стремоусову, пише і місцеве видання «Кавун.city». 

Фото з сайту Херсонської обласної прокуратури

Фото з соцмереж

«За даними слідства, після повномасштабного вторгнення збройних сил РФ на територію України підозрюваний одразу перейшов на бік ворога. Маючи досвід журналістської діяльності, він цілеспрямовано завдає шкоду інформаційній безпеці України, розміщуючи на власному каналі в мережі Інтернет відеоматеріали з пропагандою «руського миру», та виправдовує збройну агресію Російської Федерації. Своїми діями підозрюваний чинить психологічний тиск на населення з активною проукраїнською позицією для подолання його спротиву та окупації», - йдеться в повідомленні Херсонської обласної прокуратури.

За протизаконні дії фігуранту загрожує позбавлення волі строком від 12 до 15 років.

Нагадаємо, що сьогодні у Херсоні поряд із 10-тисячним мітингом на підтримку України відбулося зібрання на підтримку окупантів

На проросійській акції кілька людей тримали червоні прапори СРСР. Серед них проросійський херсонський активіст Кирило Стремоусов, депутат міськради Ігор Семенчев, колишній заступник мера Херсона Сергій Черевко, викладач Херсонської академії безперервної освіти Тетяна Кузьмич, колишній мер Херсона Володимир Сальдо і Геннадій Бальбота.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11083
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Леонтій
772 дн. тому
Цей тип (Стремоусов) і раніше був активним прихильником "русского міра". А от щодо руху "антивакцинаторів", то він там "світився" заради самопіару.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду