ФСБ готувала фейкові «протести» до Дня Незалежності, залучивши «журналістів Стремоусова» – СБУ

ФСБ готувала фейкові «протести» до Дня Незалежності, залучивши «журналістів Стремоусова» – СБУ

24 Серпня 2022
1132
24 Серпня 2022
13:45

ФСБ готувала фейкові «протести» до Дня Незалежності, залучивши «журналістів Стремоусова» – СБУ

1132
СБУ: Ворог прагнув створити «потрібний контент» для російських пропагандистів.
ФСБ готувала фейкові «протести» до Дня Незалежності, залучивши «журналістів Стремоусова» – СБУ
ФСБ готувала фейкові «протести» до Дня Незалежності, залучивши «журналістів Стремоусова» – СБУ

Служба безпеки України заявила, що запобігла планам країни-агресора використати родичів українських військових для загострення суспільно-політичної ситуації у Київській, Житомирській і Полтавській областях напередодні Дня Незалежності України.

Як повідомляє пресслужба Служби безпеки, організаторами псевдоакцій мали стати колишні учасники ГО «Журналісти Стремоусова»: «Вони мають подібний досвід, оскільки ще на початку 2022 року провели низку замовних мітингів у Києві». 

За задумом ворожих спецслужб, «мітингувальники» мали активно критикувати та засуджувати військове командування України, а організатори планували відзняти це на відео.

«Таким чином, вони прагнули створити "потрібний контент" для російських пропагандистів, а ті у свою чергу – максимально поширити його через інтернет і підконтрольні їм ЗМІ», – говориться в повідомленні.

Довідка: Херсонський блогер-колаборант Стремоусов усіляко підтримує тимчасову окупацію Херсонщини росіянами,  називає  себе «русским», який багато років «страждав» від «нацистів» та «провокацій СБУ». 4 березня  Стремоусов  погрожував російським ув’язненням «інакомислячим» в тимчасово окупованому Херсоні.

13 березня Стремоусову заочно оголосили про підозру в державній зраді,  а 19 березня колаборанту повідомили заочно про ще одну підозру – в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб. Зокрема, 16 березня Стремоусов разом з пособниками в інтересах країни-агресора, провів незаконне зібрання створеного окупантами псевдооргану влади «Комитет спасения "За мир и порядок"».

Наразі колаборант є так званим «заступником військово-цивільної адміністрації» у тимчасово окупованому Херсоні.

«За наявною інформацією, фсб продумувала "акції" заздалегідь. Встановлено, що співробітники ворожих спецслужб вийшли на новий контакт із координаторами Житомирського та Полтавського осередків руху Стремоусова у травні 2022 року. Пізніше їм було поставлено завдання організувати масові "протестні" акції біля обласних військкоматів за участі матерів воїнів ЗСУ. Утім, завдяки втручанню СБУ колишні поплічники Стремоусова відмовилися від виконання завдань фсб», – додали в СБУ.

18 серпня заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що в інформаційному просторі України та Росії поширюється деструктивний наратив про нібито «конфлікт» між Генштабом ЗСУ та Офісом президента і Міноборони.

Оперативною метою фейку є створення конфлікту всередині військово-політичного керівництва держави та всередині суспільства, а стратегічна мета: ослабити центр прийняття державних рішень,  ослабити оборонний та наступальний потенціал українського суспільства.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1132
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду