У Києві затримали блогера, який вів антисемітські стрими з Бабиного Яру

У Києві затримали блогера, який вів антисемітські стрими з Бабиного Яру

14 Лютого 2024
3528
14 Лютого 2024
15:24

У Києві затримали блогера, який вів антисемітські стрими з Бабиного Яру

3528
Крім того, підозрюваний просував у соцмережах проросійські наративи та заперечував збройну агресію РФ.
У Києві затримали блогера, який вів антисемітські стрими з Бабиного Яру
У Києві затримали блогера, який вів антисемітські стрими з Бабиного Яру

Українські правоохоронці припинили протиправну діяльність столичного блогера, який проводив антисемітські стрими в соцмережах та заперечував збройну агресію РФ проти України. Про це повідомляє СБУ

За інформацією Офісу Генерального прокурора, 39-річному киянину вже оголошено підозру. «Підозрюваний на території Парку-меморіалу “Бабин Яр” через власний акаунт в інстаграмі публічно поширив повідомлення та відеозапис, в яких містилися антисемітські висловлювання, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі, ненависті та на приниження національної честі та гідності єврейського народу», — йдеться у повідомленні ОГП.

Фото ОГП

Підозрюваний просував проросійські та антисемітські наративи через публікації і в інших соціальних мережах — фейсбуку, ютубі. Там він також систематично розміщував антиукраїнські відеозаписи і стрими. Зокрема, опублікував відеозапис, у якому демонстрував примірник книги, що містить заклики до насильницької зміни влади.

Крім того, раніше підозрюваний у різних регіонах України проводив антиконституційні акції протесту і чинив опір працівникам правоохоронних органів. 

Обвинувальні акти щодо нього перебувають на розгляді в судах.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що на Полтавщині правоохоронці затримали трьох ворожих агітаторів. Жителі Горішніх Плавнів публічно закликали до захоплення росіянами українських територій, популяризували окупаційні угруповання Росії та виправдовували воєнні злочини окупантів.

Також ми писали про те, що киянин, який готував ворожі удари по позиціях ЗСУ і Нацгвардії, отримав 15-річний термін ув'язнення. Він був учасником агентурної групи ФСБ, яку було знешкоджено восени минулого року. 

Фото: picture-alliance/NurPhoto/S. Kharchenko

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3528
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду