Колаборанта Стремоусова, загиблого торік, засудили до довічного ув’язнення

Колаборанта Стремоусова, загиблого торік, засудили до довічного ув’язнення

18 Жовтня 2023
1046
18 Жовтня 2023
12:15

Колаборанта Стремоусова, загиблого торік, засудили до довічного ув’язнення

1046
Оскільки українська влада офіційно не може підтвердити смерть Стремоусова, його судили як живу людину.
Колаборанта Стремоусова, загиблого торік, засудили до довічного ув’язнення
Колаборанта Стремоусова, загиблого торік, засудили до довічного ув’язнення

Малиновський районний суд Одеси засудив колишнього заступника голови окупаційної адміністрації Херсонської області, блогера Кирила Стремоусова, ймовірно загиблого торік, до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. Таке рішення суд ухвалив 18 жовтня, повідомляє кореспондентка «Ґрат» із зали суду.

Суд визнав Стремоусова винним у державній зраді та колабораціонізмі.

Колегія на чолі із суддею Сергієм Черевком засудила Стремоусова до дев’яти років за колабораціонізм, до 13 років з конфіскацією майна за держзраду і до довічного ув’язнення за держзраду в умовах збройного конфлікту.

За сукупністю обвинуваченого засудили до довічного ув’язнення. Також судді стягнули з підсудного 13 тисяч гривень за судові витрати.

Оскільки українська влада офіційно не може підтвердити смерть Стремоусова, його судили як живу людину.

При цьому, як повідомляє ІМІ, Малиновський районний суд Одеси продовжує слухати ще одну справу щодо Стремоусова. Його обвинувачують у поширенні комуністичної символіки та пропаганді комуністичного тоталітарного режиму.

Ідеться про встановлення комуністичного прапора на флагшток біля меморіалу «Вічний вогонь» у Херсоні у квітні 2022 року. Разом зі Стремоусовим прапор встановлював кримський колаборант Костянтин Книрік.

За цією статтею Стремоусову загрожує до п’яти років обмеження волі або стільки ж років в’язниці.

Наступне засідання відбудеться 3 листопада.

Як пише «Укрінформ», адвокатка Тетяна Бабкова повідомила, що захист Стремоусова подаватиме апеляцію на рішення Малиновського суду Одеси про довічне позбавлення волі. Сторона захисту вважає вирок занадто суворим.

«Сторона захисту вважає вирок занадто суровим навіть для небіжчика… Тобто за відсутності будь-яких обтяжуючих обставин до Стремоусова винесено вирок з найвищою мірою покарання. Сторона захисту має намір використати всі засоби національного захисту, а також звернутися до апеляційного суду з оскарженням цього вироку», — заявила Бабкова.

Нагадаємо, 9 листопада 2022-го російські ЗМІ повідомили про смерть окупаційного «заступника губернатора Херсонської області» Кирила Стремоусова. Вранці 9 листопада він нібито загинув у ДТП під Генічеськом. 

Його загибель підтверджувало і джерело «Української правди». «Гауляйтер Херсонщини Стремоусов “від’їхав” на концерт Кобзона», — повідомив співрозмовник УП в правоохоронних органах.

Херсонський блогер-колаборант Стремоусов усіляко підтримував тимчасову російську окупацію Херсонщини. Називав  себе «русскім», який багато років «страждав» від «нацистів» та «провокацій СБУ». 4 березня Стремоусов погрожував російським ув’язненням «інакодумцям» у тимчасово окупованому Херсоні.

13 березня Стремоусову заочно оголосили про підозру в державній зраді, а 19 березня ще одну підозру — в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб. Зокрема, 16 березня Стремоусов разом з поплічниками в інтересах країни-агресора провів незаконне зібрання псевдооргану влади «Комитет спасения “За мир и порядок”», який створили окупанти.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1046
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду