Ракетний обстріл росіян завдав пошкоджень приміщенням Одеської кіностудії

Ракетний обстріл росіян завдав пошкоджень приміщенням Одеської кіностудії

15 Червня 2023
3591
15 Червня 2023
21:06

Ракетний обстріл росіян завдав пошкоджень приміщенням Одеської кіностудії

3591
У ніч на 14 червня будівля кіностудії опинилася на відстані приблизно кілометра від епіцентру вибуху.
Ракетний обстріл росіян завдав пошкоджень приміщенням Одеської кіностудії
Ракетний обстріл росіян завдав пошкоджень приміщенням Одеської кіностудії

Внаслідок ворожої ракетної атаки по Одесі в ніч на 14 червня зазнала пошкоджень Одеська кіностудія. Про це написав NV.ua із посиланням на повідомлення кіностудії у фейсбуку.

Кіностудія повідомила, що її приміщення опинилось на відстані близько кілометра від епіцентру вибуху. В результаті вибуховою хвилею пошкодило центральний вхід адміністративної будівлі, а також деякі інші будівлі. Ніхто з працівників підприємства не постраждав.

«Кіностудія є всесвітнім культурним надбанням. Це важливе місце не лише для українців, а й для світової культури в цілому, адже саме тут понад сто років тому зародився національний кінематограф. …Ворожі ракети вражають мирне населення, приватні будівлі, пам'ятки культури. Це є черговим свідченням антицивілізаційних намірів путінської російської федерації», — йдеться в дописі на сторінці Одеської кіностудії.

Читайте також:

Раніше «Детектор медіа» писав, що 13 червня відбулось перше підготовче судове засідання у справі оскарження повноважень Ради з державної підтримки кінематографії за позовом Національної спілки кінематографістів України.

Нагадаємо, 7 березня цього року Кабінет Міністрів України опублікував постанову №203 про продовження повноважень членів Ради з державної підтримки кінематографії. Постанову ухвалили внаслідок звернення Держкіно щодо неспроможності провести конкурс для оновлення складу Ради з державної підтримки кінематографії через воєнний стан. Звернення підписала перша заступниця голови Держкіно Юлія Шевчук.

Реагуючи на це, 10 березня Українська кіноакадемія оприлюднила заяву, в якій висловила свою незгоду з рішенням Кабміну. Проти подовження повноважень Ради з держпідтримки кінематографії виступили також Національна спілка кінематографістів України та Українська гільдія режисерів.

У травні стало відомо, що Національна спілка кінематографістів України подала позов проти Кабінету Міністрів, оскаржуючи рішення Державного агентства України з питань кіно подовжити повноваження членів Ради з державної підтримки кінематографії. 

Фото: Одеська кіностудія / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3591
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду