Новим гендиректором кіностудії Довженка став Андрій Дончик

Новим гендиректором кіностудії Довженка став Андрій Дончик

9 Травня 2024
1242
9 Травня 2024
18:43

Новим гендиректором кіностудії Довженка став Андрій Дончик

1242
Про це «Детектору медіа» повідомив заступник директора кіностудії Сергій Горбик.
Новим гендиректором кіностудії Довженка став Андрій Дончик
Новим гендиректором кіностудії Довженка став Андрій Дончик

Новим генеральним директором державного підприємства «Національна кіностудія художніх фільмів ім. О. П. Довженка» став режисер і продюсер Андрій Дончик. Цю інформацію редакції «Детектора медіа» повідомив заступник директора кіностудії Сергій Горбик.

За словами пана Горбика, Державне агентство України з питань кіно як керівний орган, у підпорядкуванні якого перебуває кіностудія Довженка, сьогодні поінформувало керівництво кіностудії про те, що призначило очільником інституції Дончика. Завтра вдень його офіційно представлять колективу студії.

Андрій Дончик — український режисер, продюсер. Був головним режисером каналу «1+1» (1999–2004). Член Національної спілки кінематографістів України. Заслужений діяч мистецтв України (2015). У 1992 році його стрічку «Кисневий голод» відзначили призом кінокритиків Венеційського кінофестивалю. Неодноразовий володар премії «Телетріумф».

У жовтні 2014 року Дончик був призначений головою Експертної ради з відбору кінопроєктів для надання державної фінансової підтримки на виробництво та розповсюдження національних фільмів при Держкіно.

Також був членом Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка (2016–2018).

У 2018 році Дончика також обрали на посаду голови Експертної ради з відбору кінопроєктів для надання державної фінансової підтримки на виробництво та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування при Міністерстві культури.

У 2018–2021 роках очолював Раду з державної підтримки кінематографії.

З 2020 року є художнім керівником курсу, професором кафедри режисури кіно і телебачення Київського національного університету культури і мистецтв. 

Нагадаємо, 28 березня цього року стало відомо, що Держкіно не продовжило термін контракту гендиректору кіностудії Довженка Олесю Янчуку.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1242
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду