Одеса знеструмлена внаслідок російського обстрілу

Одеса знеструмлена внаслідок російського обстрілу

10 Грудня 2022
2620
10 Грудня 2022
15:54

Одеса знеструмлена внаслідок російського обстрілу

2620
Цієї ночі ворог атакував Одещину дронами-камікадзе.
Одеса знеструмлена внаслідок російського обстрілу
Одеса знеструмлена внаслідок російського обстрілу

Внаслідок обстрілів на Одещині пошкоджено відразу кілька об'єктів, що призвело до проблем з електропостачанням в області та у самому місті. Про це йдеться у повідомленні «ДТЕК Одеські електромережі». 

«Через масштаб руйнувань енергоінфраструктури в Одесі відключені від електроенергії всі споживачі, крім критичної інфраструктури», – йдеться у дописі компанії на фейсбуці.

Екстрені відключення відбуваються і в області. За даними «ДТЕК Одеські електромережі», перш ніж розпочати ремонтні роботи, енергетики мали дочекатися дозволу військових.

Як повідомило оперативне командування «Південь», в ніч на 10 грудня російські військові обстріляли енергетичні об'єкти в Одеській області дронами-камікадзе. Кілька дронів ліквідувала українська протиповітряна оборона. Чотири Shahed-136 було збито над Херсонщиною, ще чотири — над Миколаивщиною, і ще два — над Одещиною.

Нагадаємо, з 10 жовтня Росія почала цілеспрямований масований обстріл української енергетичної інфраструктури. Удари ракет і дронів пошкодили чимало електростанцій та ліній електропередач. Міста і регіони залишились без мобільного зв’язку, світла й води. 

З 20 жовтня компанія «Укренерго» запровадила обмеження на споживання електроенергії. Українців попередили про планові відключення світла в багатьох регіонах.

Масованого удару по Україні росіяни завдали 22 жовтня. Ракети та дрони влучали переважно в об'єкти енергетичної інфраструктури.

31 жовтня Росія знову вдарила по критичній інфраструктурі України. Під удар потрапили Київ, Харків, Запоріжжя, Черкащина, Кіровоградщина, Вінниччина і Львівщина. Також росіяни обстріляли Чернівецьку область, яка дуже рідко зазнає ракетних атак ворога.

15 листопада росіяни завдали ракетних ударів по Києву, Харкову, Львову,  Рівному, Житомиру, Вінниці, Хмельницькій та Полтавській областях. Це був наймасованіший ракетний обстріл росіян. Загалом країна-агресор випустила по Україні майже 100 ракет.

23 листопада в Україні застосували екстрені відключення струму через ракетні удари росіян по критичній інфраструктурі країни. Росіяни атакували Київ, а також Київську, Вінницьку, Полтавську, Дніпропетровську області.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2620
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду