Журналісти потрапили під російський обстріл у Херсоні під час евакуації цивільних

Журналісти потрапили під російський обстріл у Херсоні під час евакуації цивільних

8 Червня 2023
3103

Журналісти потрапили під російський обстріл у Херсоні під час евакуації цивільних

3103
Під обстріл потрапили зокрема журналісти Стас Юрченко, Стас Козлюк, команди Deutsche Welle та Суспільного, а також журналісти іспанського державного телебачення.
Журналісти потрапили під російський обстріл у Херсоні під час евакуації цивільних
Журналісти потрапили під російський обстріл у Херсоні під час евакуації цивільних

Російські військові обстріляли Херсон під час евакуації цивільних, постраждалих від затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС. Під обстріл потрапили також журналісти, які висвітлювали цей процес.

Про це, зокрема, повідомив кореспондент видання «Ґрати» Стас Юрченко

«Прямо зараз росіяни обстрілюють місце евакуації цивільних підтопленого Херсону», — написав Юрченко і додав відео, на якому видно, як він з колегами втікають від обстрілів.

Згодом Юрченко повідомив, що йому вдалося втекти з місця обстрілів на авто: «Цілі, подряпини й синці не рахуються», — написав він.

Обстріл Херсона вдень 8 червня підтвердили також глава обласної адміністрації Олександр Прокудін та Херсонська обласна прокуратура. Поопередньо повідомляється про одну загиблу та двох поранених внаслідок обстрілу в Херсоні та ще чотирьох травмованих в сусідніх селах.

Представник ІМІ в Херсонській області Сергій Нікітенко розповів, що у місці, яке потрапило під обстріл, було багато журналістів. Серед них Стас Юрченко, Любомира Ремажевська, Євген Савілов, Інна Варениця, команди Deutsche Welle та Суспільного. А також репортери іспанського державного телебачення.

«Під час обстрілу на площі Корабельній перебувало декілька знімальних груп. Точно відомо про знімальну групу іспанського державного телебачення, їхній фіксер Родіон Красновид розповів мені, що вони ховаються вище, бачили прильоти. Зараз вони з’ясовують, яка там ситуація, кажуть, що є поранені. Водночас про поранених журналістів наразі не було інформації. З іспанцями також усе добре», — розповів Нікітенко.

«Росіяни обстріляли точку евакуації у Херсоні на площі Корабельній. Вибух був поруч, стояли із Стасом Юрченком. Мінімум троє поранених. З нами поки все ок», — написав репортер-фрилансер Стас Козлюк.

«Росіяни стріляли зі ствольної артилерії, падали пакети градів. Ми з колегами десь годину лежали по канавах, зараз виїхали в безпечніше місце», — розповів він ІМІ.

Згодом Стас Юрченко повідомив, що «Херсон закривають для журналістів. Офіційного підтвердження не маю, але про це написали декілька колег. Кажуть, ледь не пакують в автобуси й вивозять.

Дивлячись на ситуацію в місті з обстрілами — не назву це цензурою. Також пишуть, що просять звалити й волонтерів», — написав він.

Юрченко додав, що з колегами вирішили самі виїхати з міста, «не чекаючи особистих прохань від військових чи поліції. Бо нікому не потрібні зайві жертви через цивільних».

Фото: Стас Козлюк / твіттер

 


 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3103
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду