Національна спілка кінематографістів України подала позов проти Кабінету Міністрів

Національна спілка кінематографістів України подала позов проти Кабінету Міністрів

12 Травня 2023
1650
12 Травня 2023
11:48

Національна спілка кінематографістів України подала позов проти Кабінету Міністрів

1650
У такий спосіб НСКУ оскаржуватиме ухвалене Кабміном рішення Державного агентства України з питань кіно подовжити повноваження членів Ради з державної підтримки кінематографії.
Національна спілка кінематографістів України подала позов проти Кабінету Міністрів
Національна спілка кінематографістів України подала позов проти Кабінету Міністрів

Національна спілка кінематографістів України подала позов проти Кабінету Міністрів, оскаржуючи рішення Державного агентства України з питань кіно подовжити повноваження членів Ради з державної підтримки кінематографії. Про це пише LB.ua із посиланням на повідомлення юридичної фірми Axon Partners, яка представляє інтереси Спілки кінематографістів.

Предметом позову є постанова Кабміну №203 від 07.03.2023, яку ухвалили внаслідок звернення Держкіно щодо неспроможності провести конкурс для оновлення складу Ради з державної підтримки кінематографії через воєнний стан. Звернення підписала перша заступниця голови Держкіно Юлія Шевчук. За словами юристів Axon Partners, вона не має відповідних повноважень. Юристи також зауважують, що постанова №203 суперечить Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» і що ані звернення, ані постанова не містять обґрунтувань, чому неможливо провести конкурс в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, 6 лютого 2023 року відбулося засідання конкурсної комісії, яка обрала керівника державного підприємства «Національний центр Олександра Довженка». Переможницею конкурсу стала Олена Гончарук.

За законом, підписання контракту із Гончарук мало відбутись протягом 2 місяців після оголошення конкурсу, тобто до 21 лютого 2023, однак контракт із нею Держкіно досі не підписало.

Уже після цього Держкіно відмовилось проводити конкурс на членів Ради з державної підтримки кінематографії та подовжило термін дії попереднього складу, який кіноспільнота оскаржувала ще на етапі відбору.

7 березня Кабінет Міністрів України опублікував постанову про продовження повноважень членів Ради з державної підтримки кінематографії. Реагуючи на це, 10 березня Українська кіноакадемія оприлюднила заяву, в якій висловила свою незгоду із рішенням Кабміну. Проти подовження повноважень Ради з держпідтримки кінематографії виступили також Національна спілка кінематографістів України та Українська Гільдія Режисерів.

Фото: Axon Partners / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1650
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
343 дн. тому
Корумповані чиновники дуже гарно пристосувались до війни. На кожному кроці, як тільки виникає питання чогось, де їм треба працювати без хабарів, в них єдине бажання пояснення своєї бездіяльності - війна. Влада брехунів шахраїв і хабарників найбільший вигодоотримувач цієї війни. А ще маразм Байден російські гроші почав слати.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду