В Одесі розпочинається виробництво ігрового фільму про Олександра Довженка

В Одесі розпочинається виробництво ігрового фільму про Олександра Довженка

7 Квітня 2024
1211
7 Квітня 2024
19:57

В Одесі розпочинається виробництво ігрового фільму про Олександра Довженка

1211
Біографічна драма «Режисер» тривалістю в 100 хвилин розповідатиме, зокрема, про одеський період творчості видатного українського кінематографіста й письменника.
В Одесі розпочинається виробництво ігрового фільму про Олександра Довженка
В Одесі розпочинається виробництво ігрового фільму про Олександра Довженка

В Одесі розпочинаються зйомки художнього фільму, присвяченого видатному українському кінорежисеру Олександру Довженку. Про старт кінопроєкту «Режисер» повідомляє Одеська кіностудія.

Зазначається, що розпочатий кінопроєкт — «один з наймасштабніших в Україні».

Біографічна драма тривалістю в 100 хвилин розповідатиме, зокрема, про одеський період творчості Олександра Довженка.

«Це місто, яке оговталось від Першої світової та Громадянської війн, яке живе і процвітає: НЕП, джаз, бокс, література, надзвичайна кухня, море... Епоха романтиків, письменників і молодого кіно. Кіно — це пристрасть одеситів. Наш фільм розповідає про те, як карикатурист і літератор-початківець Сашко Довженко робить перші кроки у кіно, як він стає професійним режисером», — ідеться в повідомленні кіностудії.

Вже у перші роки своєї діяльності на Одеській кінофабриці (1926–1929) Довженко здобув всесвітню відомість і став кінокласиком, пишуть одеські студійці, які додають, що зйомки фільму «Режисер» є досить символічними, оскільки у 2024 році виповнюється 130 років з Дня народження Олександра Довженка.

У байопіку про легендарного кіноноватора предстануть постаті Юрія Яновського, Амбросія Бучми, Павла Нечеси, Іди Пензо, Якова Лівшиця, Юрія Тютюнника, Петра Чардиніна, Мухсіна-Бея Ертугрула, Миколи Козловського та багатьох інших.

«Автори фільму втілюють суто одеську історію. Ми створюємо абсолютно український фільм, що занурює глядача в атмосферу сторічної давнини, яка має паралелі із сьогоденням», — зазначається в повідомленні.

Фільм створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Режисер-постановник картини — Костянтин Коновалов, який у співавторстві з відомим кінознавцем Сергієм Тримбачем створив сценарій майбутньої стрічки. Оператор-постановник — Володимир Гуєвський, а генеральним продюсером став голова правління Одеської кіностудії  Андрій Осіпов.

Нагадаємо, що у червні 2023 року внаслідок російської ракетної атаки по Одесі зазнала пошкоджень Одеська кіностудія. Її приміщення опинилось на відстані близько кілометра від епіцентру вибуху. В результаті вибуховою хвилею було пошкоджено центральний вхід адміністративної будівлі, а також деякі інші будівлі. Ніхто з працівників підприємства не постраждав.

«Кіностудія є всесвітнім культурним надбанням. Це важливе місце не лише для українців, а й для світової культури в цілому, адже саме тут понад сто років тому зародився національний кінематограф. …Ворожі ракети вражають мирне населення, приватні будівлі, пам'ятки культури. Це є черговим свідченням антицивілізаційних намірів путінської російської федерації», — наголошувалось у повідомленні на сторінці Одеської кіностудії.

Фото: Одеська кіностудія

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1211
Читайте також
20.03.2024 11:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
1 828
23.08.2018 14:30
Інна Долженкова
для «Детектора медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду