Євросоюз засудив російську атаку на центр Одеси

Євросоюз засудив російську атаку на центр Одеси

23 Липня 2023
1063
23 Липня 2023
14:35

Євросоюз засудив російську атаку на центр Одеси

1063
Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель: «Постійний ракетний терор проти Одеси, міста, що має захисний статус ЮНЕСКО, — це ще один воєнний злочин Кремля».
Євросоюз засудив російську атаку на центр Одеси
Євросоюз засудив російську атаку на центр Одеси

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель назвав воєнним злочином останній удар Росії по історичному центру Одеси.

«Постійний ракетний терор проти Одеси, міста, що має захисний статус ЮНЕСКО, — це ще один воєнний злочин Кремля. Також зруйновано головний православний собор міста, об’єкт світової культурної спадщини» написав Боррель у твітері.

Він також зазначив, що по всій Україні постраждали сотні інших історичних пам’яток.

У ніч на 23 липня Росія здійснила ракетну атаку на Одесу. За даними Одеської ОВА, у місті зруйновані шість будинків. Понад 40 будівель понівечено. Також серйозно постраждав Спасо-Преображенський собор.

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що росіяни вночі обстріляли Одеську область 19 ракетами різних типів. З них 9 збили Сили ППО.

Після того, як диктатор Путін 17 липня оголосив про вихід Росії із «зернової угоди», РФ два дні поспіль обстрілювала порти Одеси та Чорноморська, яким завдала значних пошкоджень, а в ніч на 20 липня завдала удару також по Миколаєву, хоча його порт не був задіяний у функціонуванні зернової ініціативи.

22 липня ЮНЕСКО засудило атаки РФ на історичний центр Одеси, що спричинило пошкодження будівель культурного значення.

Фото: Жозеп Боррель / твітер

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1063
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду