Внаслідок російських обстрілів у Києві зазнали пошкоджень Будинок кіно та офіс NV

Внаслідок російських обстрілів у Києві зазнали пошкоджень Будинок кіно та офіс NV

2 Січня 2024
6849

Внаслідок російських обстрілів у Києві зазнали пошкоджень Будинок кіно та офіс NV

6849
Після сьогоднішніх подій у редакції NV всерйоз міркують над створенням резервної студії у безпечному місці.
Внаслідок російських обстрілів у Києві зазнали пошкоджень Будинок кіно та офіс NV
Внаслідок російських обстрілів у Києві зазнали пошкоджень Будинок кіно та офіс NV

Сьогодні зранку внаслідок російських масованих обстрілів Києва зазнали пошкоджень Будинок кіно та офісна будівля NV.

Про те, що пошкоджень зазнав скляний фасад столичного Будинку кіно, повідомив у фейсбуці голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Борденюк та опублікував фото. Він зазначив, що вважає те, що сталося, символічним: днями на місці пошкоджень мали встановити банер до 100-річчя класика українського кіно Сергія Параджанова.

«Будинок кіно та спілчани вже не раз доводили, що приречені протистояти будь-яким зазіханням. Вечору Пам’яті “небезпечно вільній Людині” Сергію Параджанову бути! Запрошуємо вас до Будинку кіно 9 січня о 18 годині на урочистий захід вшанування Маестро та акцію незламності, волі, неодмінної готовності до боротьби з вражим негідництвом!» — написав Борденюк.

Про те, що сьогодні зранку пошкоджень зазнала й офісна будівля NV, в ефірі Радіо NV сказав ведучий Сергій Фурса. Цю інформацію підтвердив у коментарі «Детектору медіа» головний редактор Радіо NV Олексій Тарасов, який цими днями перебуває у Львові.

«Чесно кажучи, я знаю не більше, ніж інші. Сьогодні зранку внаслідок російських обстрілів Києва офіс NV зазнав пошкоджень: повилітали деякі вікна, рознесло вхідні двері, щось попадало зі стелі. Через все це нам сьогодні довелось відкласти ефір на дві години.

Загалом пошкодження не є критичними. Наскільки я знаю, двері нашого офісу вже якось полагодили, питанням вікон зараз займаються. Звісно, ті, хто на своєму робочому місці пережив момент влучання уламків, налякані. Все навколо горить і вибухає, а людям при цьому треба вести ефір. Це неможливі для роботи умови.

Сьогоднішні події змусили нас знову повернутися до ідеї створити резервну студію в якомусь умовному бункері, тобто в безпечному місці, щоб ми мали можливість не переривати ефір і не наражати на небезпеку колег. Зараз ми шукаємо технічні можливості для цього», — розповів Тарасов.

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», 30 грудня 2023-го у Харкові внаслідок російського удару зазнали пошкоджень приміщення ТРК «Simon», а 31 грудня було пошкоджено Будинок радіо, де розміщені офіси «Суспільного Харків» та «Українського радіо Харків».

У ніч на 1 січня 2024-го внаслідок атаки російських безпілотників у Львові зруйновано музей головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича. У Дублянах на околицях Львова пошкоджено будівлю аграрного університету початку XX століття, де навчався Степан Бандера.

Головна редакторка Reporters Марічка Паплаускайте ввечері 26 грудня потрапила під російський ракетний і артилерійський обстріл Херсона.

На фото — пошкоджений скляний фасад Будинку кіно. Автор фото: Сергій Борденюк

  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6849
Читайте також
04.10.2023 11:00
Марина Леончук
«Детектор медіа»
539
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду