detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
15.06.2023 21:06
Ракетний обстріл росіян завдав пошкоджень приміщенням Одеської кіностудії
Ракетний обстріл росіян завдав пошкоджень приміщенням Одеської кіностудії
У ніч на 14 червня будівля кіностудії опинилася на відстані приблизно кілометра від епіцентру вибуху.

Внаслідок ворожої ракетної атаки по Одесі в ніч на 14 червня зазнала пошкоджень Одеська кіностудія. Про це написав NV.ua із посиланням на повідомлення кіностудії у фейсбуку.

Кіностудія повідомила, що її приміщення опинилось на відстані близько кілометра від епіцентру вибуху. В результаті вибуховою хвилею пошкодило центральний вхід адміністративної будівлі, а також деякі інші будівлі. Ніхто з працівників підприємства не постраждав.

«Кіностудія є всесвітнім культурним надбанням. Це важливе місце не лише для українців, а й для світової культури в цілому, адже саме тут понад сто років тому зародився національний кінематограф. …Ворожі ракети вражають мирне населення, приватні будівлі, пам'ятки культури. Це є черговим свідченням антицивілізаційних намірів путінської російської федерації», — йдеться в дописі на сторінці Одеської кіностудії.

Читайте також:

Раніше «Детектор медіа» писав, що 13 червня відбулось перше підготовче судове засідання у справі оскарження повноважень Ради з державної підтримки кінематографії за позовом Національної спілки кінематографістів України.

Нагадаємо, 7 березня цього року Кабінет Міністрів України опублікував постанову №203 про продовження повноважень членів Ради з державної підтримки кінематографії. Постанову ухвалили внаслідок звернення Держкіно щодо неспроможності провести конкурс для оновлення складу Ради з державної підтримки кінематографії через воєнний стан. Звернення підписала перша заступниця голови Держкіно Юлія Шевчук.

Реагуючи на це, 10 березня Українська кіноакадемія оприлюднила заяву, в якій висловила свою незгоду з рішенням Кабміну. Проти подовження повноважень Ради з держпідтримки кінематографії виступили також Національна спілка кінематографістів України та Українська гільдія режисерів.

У травні стало відомо, що Національна спілка кінематографістів України подала позов проти Кабінету Міністрів, оскаржуючи рішення Державного агентства України з питань кіно подовжити повноваження членів Ради з державної підтримки кінематографії. 

Фото: Одеська кіностудія / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY