На Сумщині під ворожий обстріл потрапила редакція газети «Ворскла»

На Сумщині під ворожий обстріл потрапила редакція газети «Ворскла»

19 Лютого 2024
1317
19 Лютого 2024
12:24

На Сумщині під ворожий обстріл потрапила редакція газети «Ворскла»

1317
Оскільки атака «градами» відбулась увечері, ніхто з працівників медіа не постраждав.
На Сумщині під ворожий обстріл потрапила редакція газети «Ворскла»
На Сумщині під ворожий обстріл потрапила редакція газети «Ворскла»

Внаслідок ворожого обстрілу Сумської області зазнала пошкоджень редакція газети «Ворскла». Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на свою представницю в Сумській області.

Ввечері 16 лютого окупанти вдарили по центру селища Велика Писарівка — по цивільній інфраструктурі й будинках мирних мешканців — з реактивних систем залпового вогню «Град».

Коли обстріли вщухнули, місцеві побачили на вулиці тіло загиблого від них 37-річного чоловіка, а також — пошкоджені будинки, будівлі та автівки. У той день постраждало і приміщення редакції газети «Ворскла». Особливо — задній двір, куди і влучив «град». У приміщенні вибиті всі вікна та пошкоджений дах. Уламками посічене майно редакції.

Власник газети «Ворскла» Олексій Пасюга розповів, що цьогоріч редакція постраждала більше, ніж два роки тому: «Ворог ударив туди ж, де були прильоти два роки тому. Тоді редакція постраждала теж, але трохи менше. Цього разу все трохи гірше. На ранок після обстрілів керівництво громади дало нам усі необхідні матеріали: плівку і дошки, комунальники прийшли ладнати. Наразі вже все прибрали, вікна забили. Станом на зараз є ризик того, що вийде з ладу система опалення через значні пошкодження іншої частини самої будови, та сподіваємось, великих морозів не буде і все минеться».

Обстріл стався ввечері, тож у редакції нікого не було, люди не постраждали. Основна техніка вціліла теж. Але є передумови для релокації редакції до більш безпечного місця, для чого потрібні додаткові ресурси.

Велика Писарівка розташована за 6 кілометрів від державного кордону України з РФ, це центр однойменної громади Охтирського району Сумщини, найпівденнішої на прикордонні області. 

Редакцію газети «Ворскла» засновано майже 30 років тому. Цільова аудиторія видання — жителі громади.

За інформацією ІМІ, газета не припиняла друкуватися з початку повномасштабного вторгнення РФ, інформація до сіл, які розташовані в п'ятикілометровій смузі прикордоння, доставляється завдяки місцевим мешканцям, владі, самим працівникам газети. У скрутні часи воєнного стану примірники друкували на принтері самої редакції.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що Агенція телебачення «Новини» в Харкові зазнала пошкоджень після російського обстрілу міста 6 жовтня 2023 року.

Також ми писали про те, що в грудні 2023 року внаслідок удару Росією по центру Харкова ракетами «Іскандер-М» було пошкоджено Будинок радіо, де розміщений офіс «Суспільне Харків» та «Українського радіо Харків»

Внаслідок ворожого ракетного обстрілу Львова, який відбувся в ніч із 5 на 6 липня 2023 року, загинули мама та рідна сестра журналіста львівського видання «Варта 1».

На фото — пошкоджена редакція газети «Ворскла»

Фото: телеграм-канал «Ворскла»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1317
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду