detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
11.05.2023 14:29
Docudays UA оголосив фільми конкурсної програми DOCU/КОРОТКО
Docudays UA оголосив фільми конкурсної програми DOCU/КОРОТКО
Більшу частину фільмів з програми DOCU/КОРОТКО можна буде переглянути в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE.

Цьогоріч у конкурсній програмі DOCU/КОРОТКО 20-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA братимуть участь 10 фільмів з України та інших європейських країн. Список фільмів-конкурсантів DOCU/КОРОТКО організатори опублікували на сайті фестивалю:

Цього року в конкурсній програмі DOCU/КОРОТКО зібрані оповіді, вимушено розказані за кордоном, а також фільми, котрі зняли митці/-кині, які залишилися вдома, в Україні.

«Короткометражний конкурс DOCU/КОРОТКО — це рефлексія в режимі швидкого реагування, яка закарбовує впізнавані болі, — коментує програмна координаторка Дар’я Левченко. — Це й щодень українців та українок, перевантажений тривожними “як ти?”, і пошуки себе в неосмисленому ще минулому, і спроби наосліп знайти образ майбутнього, аби вижити попри все. … У невимовній реальності ж добірка короткого метру DOCU/КОРОТКО — це простір для щирої розмови всередині українського суспільства про війну, що розділила нас. Війну, що зробила нас ближчими».

Як повідомляють організатори, більшу частину фільмів з програми DOCU/КОРОТКО можна буде переглянути в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що Docudays UA оголосив набір волонтерів, який триватиме до 21 травня.

Docudays UA-2023 оголосив склад журі міжнародного конкурсу документальних стрічок DOCU/СВІТ, конкурсних програм DOCU/УКРАЇНА та DOCU/КОРОТКО, а також журі, яке визначить фільм, що отримає Спеціальний приз RIGHTS NOW!.

В основі візуального рішення цьогорічного фестивалю — мінімалістичний дизайн. Docudays UA-2023 буде присвячений дослідженню образу майбутнього.

До конкурсної програми DOCU/Україна цього року ввійшли п'ять фільмів.

Журналісти вже можуть подавати заявки на акредитацію.

Попередній, 19-й, Docudays UA відбувся в листопаді 2022 року на Львівщині. Фестиваль розпочався у Львові й побував у 22 областях України та вперше — за кордоном. Загалом він тривав до 30 грудня. 

У березні 2022-го команда Docudays UA ініціювала створення об'єднаної бази відео- та аудіосвідчень воєнного часу «Архів війни». Збирають матеріали, які фіксують злочини, скоєні російською армією на території України з 24 лютого 2022 року, і те, як вони вплинули на життя та побут українців. 

Фото: скриншот

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY