Docudays UA оголосив оновлений склад програмного департаменту фестивалю

Docudays UA оголосив оновлений склад програмного департаменту фестивалю

14 Травня 2023
1051
14 Травня 2023
12:17

Docudays UA оголосив оновлений склад програмного департаменту фестивалю

1051
Зокрема, до команди департаменту долучилися Юлія Коваленко та Дар'я Левченко. А колишня програмна директорка Docudays UA Вікторія Лещенко тепер стане координаторкою конкурсних програм кінофестивалю Dok Leipzig.
Docudays UA оголосив оновлений склад програмного департаменту фестивалю
Docudays UA оголосив оновлений склад програмного департаменту фестивалю

Пресслужба 20-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA оголосила оновлений склад програмного департаменту.

Так, Вікторія Лещенко, яка працювала в Docudays UA 13 років та очолювала Програмний департамент упродовж останніх чотирьох років, стане координаторкою конкурсних програм кінофестивалю Dok Leipzig.

З 1 травня Програмний департамент 20-го Docudays UA очолила Юлію Коваленко.

Як зазначила пресслужба фестивалю, у 2019 Юлія Коваленко долучилася до команди як програмерка Docudays UA. Вона курувала позаконкурсну кінопрограму DOCU/АРТ, а також секцію майстер-класів і воркшопів DOCU/КЛАС. 

Відомо, що з 2017 року Коваленко була редакторкою фестивального гіда, каталогу та інших друкованих видань Docudays UA. Вона є членкинею Спілки кінокритиків/-кинь України та Національної спілки журналістів/-ок України, а також перебуває у складі команди преселекторів/-ок Berlinale Forum.

Цьогоріч до Програмного департаменту долучилася також Дар'я Левченко — дослідниця кіно, перекладачка, редакторка, менеджерка культурних проєктів, випускова редакторка на Docudays UA.

Раніше вона працювала відбірницею на фестивалях PÖFF Shorts у Талліні, Естонія, та Filmfest DC, а також програмною асистенткою в AFI Silver Theatre and Cultural Center у Вашингтоні, США, та випусковою редакторкою на Docudays UA.

Нагадаємо, цьогоріч у конкурсній програмі DOCU/КОРОТКО 20-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA братимуть участь 10 фільмів з України та інших європейських країн. 

Більшу частину фільмів з програми DOCU/КОРОТКО можна буде переглянути в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що Docudays UA оголосив набір волонтерів, який триватиме до 21 травня.

Docudays UA-2023 оголосив склад журі міжнародного конкурсу документальних стрічок DOCU/СВІТ, конкурсних програм DOCU/УКРАЇНА та DOCU/КОРОТКО, а також журі, яке визначить фільм, що отримає Спеціальний приз RIGHTS NOW!.

В основі візуального рішення цьогорічного фестивалю — мінімалістичний дизайн. Docudays UA-2023 буде присвячений дослідженню образу майбутнього.

До конкурсної програми DOCU/Україна цього року ввійшли п'ять фільмів.

Журналісти вже можуть подавати заявки на акредитацію.

Попередній, 19-й, Docudays UA відбувся в листопаді 2022 року на Львівщині. Фестиваль розпочався у Львові й побував у 22 областях України та вперше — за кордоном. Загалом він тривав до 30 грудня. 

У березні 2022-го команда Docudays UA ініціювала створення об'єднаної бази відео- та аудіосвідчень воєнного часу «Архів війни». Збирають матеріали, які фіксують злочини, скоєні російською армією на території України з 24 лютого 2022 року, і те, як вони вплинули на життя та побут українців. 

Фото: пресслужба Docudays UA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1051
Читайте також
08.06.2023 22:55
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
2 519
10.05.2023 11:37
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 657
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду