Помер журналіст, колишній оглядач «Крим.Реалії» Олег Панфілов

Помер журналіст, колишній оглядач «Крим.Реалії» Олег Панфілов

10 Лютого 2023
2234
10 Лютого 2023
16:25

Помер журналіст, колишній оглядач «Крим.Реалії» Олег Панфілов

2234
Олег Панфілов заснував та очолював Центр екстремальної журналістики при Спілці журналістів Росії, проте у 2009 році мусив виїхати у Грузію через загрозу з боку Кремля.
Помер журналіст, колишній оглядач «Крим.Реалії» Олег Панфілов
Помер журналіст, колишній оглядач «Крим.Реалії» Олег Панфілов

На 66-му році життя помер журналіст, публіцист, письменник та колишній оглядач «Крим.Реалії» (проєкт «Радіо Свобода») Олег Панфілов. Про це на своєму сайті повідомив «Крим.Реалії».

Також про смерть Панфілова на своїй фейсбук-сторінці повідомила його дружина Оксана Маслак.

Олег Панфілов працював на «Радіо Свобода» з 1991 року. У російській службі «Радіо Свобода» він був автором і ведучим програми «Влада і преса», а також автором програми «Час і світ».

З квітня 2014 року до 2019 рік був оглядачем у проєкті «Крим.Реалії» та «Радіо Свобода».

Панфілов є автором 37 книг, 9 фільмів та понад 5 тисяч публікацій у ЗМІ багатьох країн світу. Був лауреатом міжнародних премій та грузинського Ордену Честі.

Олег Панфілов народився у Таджикістані, закінчив Худжандський державний університет ім. академіка Бободжана Гафурова (раніше — Ленінабадський державний педагогічний інститут). З 1974 року почав працювати у журналістиці. Пізніше жив і працював у Москві, зокрема був кореспондентом «Независимой газеты». У 1994-2000 роках очолював Фонд захисту гласності, готував щорічні звіти про порушення свободи преси в Росії та інших країнах тодішньої СНД. Заснував та у 2000-2010 роках був директором Центру екстремальної журналістики при Спілці журналістів Росії.

З 2009 року жив у Грузії, був професором Державного університету Ілії, продовжував займатися питаннями боротьби з російською пропагандою.

Нинішнього року в Україні видали його книгу «Україна та Грузія — чому разом?». У Грузії та Україні він також публікував «Антирадянські історії» та книги про війну 2008 року.

Фото: Panfilov Oleg-Sandro / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2234
Читайте також
29.05.2020 18:25
Інститут масової інформації
ГО «Детектор медіа»
2 000
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду