Роскомнагляд надіслав свої вимоги редакції «Крим.Реалії»

Роскомнагляд надіслав свої вимоги редакції «Крим.Реалії»

8 Лютого 2022
1306
8 Лютого 2022
21:49

Роскомнагляд надіслав свої вимоги редакції «Крим.Реалії»

1306
Регулятор вимагає видалити новину з коментарем Гаррі Каспарова та матеріали про російський військовий призов у Криму.
Роскомнагляд надіслав свої вимоги редакції «Крим.Реалії»
Роскомнагляд надіслав свої вимоги редакції «Крим.Реалії»

Роскомнагляд продовжує розсилати вимоги видалити матеріали із сайтів ЗМІ. Цього разу лист надійшов редакції «Крим.Реалії»

Російський регулятор вимагає видалити новину з коментарем російського опозиційного політика Гаррі Каспарова та матеріали про російський військовий призов у Криму.

Редакція «Крим.Реалії» отримала 12 нових повідомлень з вимогою видалення контенту, переважно про російський військовий призов на Кримському півострові.

Роскомнагляд вважає коментар Гаррі Каспарова, який закликав негайно повернути анексований Крим під контроль України, таким, що «містить заклики до здійснення екстремістської діяльності».

Також Роскомнагляд вимагає видалити матеріали про російський військовий призов у Криму, що «містять відомості, поширення яких у Росії заборонено рішенням суду». Як уточнюється, у «забороненому» матеріалі не визнаються результати «кримського референдуму».

Роскомнагляд 4 і 5 лютого вже писав редакції «Крим.Реалії» з вимогою протягом доби видалити 9 матеріалів, написаних у 2019-2021 роках на основі розслідувань ФБК Олексія Навального про можливу резиденцію Володимира Путіна під Геленджиком.

Редакція не виконала цю вимогу.

Нагадаємо, регіональні служби «Радіо Свобода» отримали десятки повідомлень від російського регулятора із вимогою видалити матеріали російського Фонду боротьби з корупцією протягом 24 годин.

Редакція «Радіо Свобода» відмовилась видаляти матеріали. 

Подібні вимоги були висунуті й до інших російських видань: Znak.com, «Медуза», «Эхо Москвы», «Свободные новости» тощо. Сайт каналу «Дождь» зняв публікації зі свого сайту. Так само зробила «Медуза» через загрозу блокування свого ресурсу.

Не вилучила публікації на вимогу Роскомнагляду і редакція «Настоящего времени». Регулятор надіслав журналістам перелік із 14-ти матеріалів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1306
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду