Після поранення помер режисер, доброволець Андрій Максименко

Після поранення помер режисер, доброволець Андрій Максименко

4 Травня 2023
5575
4 Травня 2023
15:02

Після поранення помер режисер, доброволець Андрій Максименко

5575
20 квітня на фронті захисник отримав осколкове поранення і був доставлений до Києва, де після операції перебував у штучній комі.
Після поранення помер режисер, доброволець Андрій Максименко
Після поранення помер режисер, доброволець Андрій Максименко

20 квітня режисер, сценарист, доброволець Андрій Максименко при виконанні бойового завдання на фронті отримав осколкове поранення в ліву частину обличчя. Його кілька разів прооперували та доправили у Київ, де він перебував у штучній комі. 3 травня захисника не стало, лікарям не вдалося врятувати його життя. Про це пише NV.ua із посиланням на фейсбук-дописи цивільної дружини Максименка Анастасії Баши, а також його друзів.

Дружина нагадала, що Андрій Максименко був справжнім патріотом і воїном: у 2014 році він став добровольцем у батальйоні «Дніпро», а невдовзі після початку повномасштабного вторгнення — бійцем добровольчого батальйону ім. Джохара Дудаєва. Мав позивний «Режисер».

«Для воїна — велика честь піти у бою. Андрійчику, для мене — велика честь прийняти це із честю і гідністю», — написала Анастасія Баша.

Андрія Максименка у своїх дописах у соцмережах згадують його друзі та колеги.

«Андрій Максименко полинув в засвіти. Війна сьогодні забрала ще шмат серця. Митець, батько, воїн. Анастасія Баша, сестро, прийми глибокі і щирі співчуття. Слава Герою! Вічна памʼять», — висловив співчуття режисер Олесь Санін.

«Макс (Андрей Максименко) був крутий чувак. Жаль, що не встигли щось ще зняти разом»,написав режисер і сценарист Костянтин Коновалов.

«Сподіваюсь, Макса (Андрій Максименко) пустили на небі на оглядовий майданчик, щоб подивитись, як палають кацапи, там, де ми знімали кліпи, пили вино й раділи життю»,написав кінематографіст Сергій Саломатін.

Андрій Максименко навчався в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого на спеціальності «Режисура кіно». Був актором (фільми «Judenkreis, або Вічне колесо», «Русалонька», «Сокирра»), сценаристом (фільм «Сьомий маршрут» (1997), телефільм «Старі полковники» (2007), серіал «Роман вихідного дня» (2008)), режисером (серіал «Весілля Барбі» (2008) та ін.).

Вічна пам’ять та шана Герою.

Фото: Андрій Максименко / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5575
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду