«Крим.Реалії» відзначають шість років з дня заснування

«Крим.Реалії» відзначають шість років з дня заснування

27 Березня 2020
1641
27 Березня 2020
11:01

«Крим.Реалії» відзначають шість років з дня заснування

1641
Проєкт «Крим.Реалії» запустили в березні 2014 року, через кілька тижнів після того, як «зелені чоловічки» без розпізнавальних знаків увійшли до Криму.
«Крим.Реалії» відзначають шість років з дня заснування
«Крим.Реалії» відзначають шість років з дня заснування

Про це 27 березня повідомляється на сайті видання.

«Наші журналісти були там з самого початку, повідомляючи інформацію кількома мовами народів Криму для жителів, які опинилися в полоні кремлівської пропаганди та дезінформації. Росія використовує Крим як полігон для інформаційної війни і наша команда у Криму знаходиться на передовій, відрізняючись професіоналізмом, порядністю і мужністю», – сказав президент Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Джеймі Флай.

У проєкту «Крим.Реалії» – три сайти російською, українською та кримськотатарською мовами, з моменту створення їх відвідали понад 140 мільйонів читачів більш як 250 мільйонів разів. Радіо проєкту мовить на територію півострова 24/7, а програма телепроєкту виходить на українських телеканалах.

Дослідження, проведені київським Інститутом масової інформації у 2019 році, показують, що українські ЗМІ покладаються на «Крим.Реалії», використовуючи 18 відсотків репортажів про регіон.

У 2016 році російський дослідницький центр «Медіалогія» визнав, що проєкт входить в трійку найбільш цитованих джерел інформації про Крим; пізніше через політичний тиск центр виключив «Крим.Реалії» з наступних опитувань.

Російська влада звернули увагу на проєкт, оскільки він сформував аудиторію і вплив. Близько 60 відсотків авторів зіткнулися з тиском і погрозами з боку російських спецслужб, які змусили журналістів залишити півострів, або піти з роботи. Багато авторів працюють під псевдонімами, а гості, запрошені на інтерв'ю і в ефір, часто просять зробити це анонімно, побоюючись переслідувань.

У 2016 році журналіста, автора «Крим.Реалії» Миколу Семену у Криму визнали винним в «сепаратизмі» і заборонили займатися журналістською діяльністю. Кореспонденту видання Тарасу Ібрагімову був нещодавно заборонений в'їзд на півострів на 34 роки.

Крім переслідування окремих репортерів, Кремль націлений на проєкт «Крим.Реалії», визнавши його «іноземним агентом» в 2017 році. Заявлений Москвою намір створити в цьому році «суверенний» інтернет, створений для фільтрації несанкціонованих ЗМІ, представляє додаткову загрозу для проєкту.

Нагадаємо, українська служба «Радіо Свобода» 16 серпня 2019 року відзначала 65 років.

Фото: Крим.Реалії

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1641
Читайте також
11.01.2020 17:18
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 350
25.09.2019 18:08
Виктория Новикова, «Крым.Реалии»
1 487
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду