«Тут і ляжуть». На «Крим. Реалії» вийшов репортаж про настрої мешканців Херсонщини щодо Росії

«Тут і ляжуть». На «Крим. Реалії» вийшов репортаж про настрої мешканців Херсонщини щодо Росії

20 Лютого 2022
7415
20 Лютого 2022
15:55

«Тут і ляжуть». На «Крим. Реалії» вийшов репортаж про настрої мешканців Херсонщини щодо Росії

7415
Херсонська область — одна з тих, що потенційно першою може прийняти удар росіян.
«Тут і ляжуть». На «Крим. Реалії» вийшов репортаж про настрої мешканців Херсонщини щодо Росії
«Тут і ляжуть». На «Крим. Реалії» вийшов репортаж про настрої мешканців Херсонщини щодо Росії

На сайті «Крим. Реалії», проєкті «Радіо Свобода», вийшов репортаж про те, які настрої панують серед мешканців Херсонщини щодо можливого російського вторгнення з боку окупованого Криму.

Журналісти Ігор Токар та Микита Ісаєнко вели зйомки по всій довжині перешийку між материковою Україною та півостровом. Відрядження охопило кілька населених пунктів. Це села Олександрівка, Станіслав, Строганівка та селище Новоолексіївка. Побували журналісти і на двох КПВВ — у Каланчаку та на Чонгарі.

«Херсонська область — одна з тих, що потенційно першою може прийняти удар, — каже Ігор Токар. — Через можливу ескалацію, за словами посадовців, на всіх об’єктах критичної інфраструктури посилено охорону та підвищено рівень боєготовності. В першу чергу це стосується ГЕС, ТЕС, мостів та вузлів зв’язку».

У назві репортажу — цитата вівчаря, який мешкає неподалік КПВВ «Чаплинка». «Тут і ляжуть! Я в танкових військах під Ленінградом служив, я зараз на будь-який танк сяду і поїду. Хоч на їхній, хоч на будь-який, тому що я тракторист-водій. І як треба буде, змушу гармату стріляти», – сказав журналістам Василь Андрусяк.

Селяни говорили, що або готові захищати землю зі зброєю, або, як казали переважно жінки, перечекають небезпеку. Паніки чи намагань скупити гречку журналісти не помітили.

«У нас працює більше 35 торгових точок та магазинів. Мені не помітно, що люди масово роблять закупи. Ні ажіотажу, ні спекуляцій в даному напрямку немає. У нас настрій позитивний, всі люблять Україну, всі за Україну», – сказав сільський голова Станіславської ОТГ Іван Самойленко.

На контрольних пунктах в'їзду-виїзду, як відзначається у репортажі, ситуація спокійна.

На КПВВ «Чонгар» пункт пропуску щодня перетинають 200-300 осіб, це є звична для цього сезону кількість людей.

На КПВВ «Каланчак» — протитанкові рови, паркани із колючим дротом. Дорога, яка йде до окупованого Криму, замінована.

Як дізналися журналісти, тероборона Херсонщини під час мобілізації налічуватиме до чотирьох тисяч бійців. Це одна бригада, що складатиметься з шести батальйонів. Військове керівництво бригади вже укомплектоване майже на 90%.

«Управління бригади вже фактично сформовано. Зараз продовжується формування управління батальйонів. На даний час, тобто в мирний час – це буде до 500 осіб. Наша тероборона на даний час вже боєздатна, навіть при тій кількості управління бригади й управління батальйонів що ми зараз маємо. Якщо надійде наказ, ми повністю можемо формувати розгортання бригади», – прокоментував заступник голови Херсонської ОДА Микола Якименко.

Переглянути «Репортаж із адмінкордону з Кримом: як Херсонщина готова зустріти російську армію?» можна за цим посиланням.

Колаж: «Крим. Реалії»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7415
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Запоріжжя
794 дн. тому
Треба мати показник IQ менше 10 балів, аби чекати на окупантів. Покажіть мені людину, яка добровільно житиме у сірій зоні, де нема банків, електронних послуг, а виробництва знаходитимуться під санкціями (бо вважатимуться захопленими), а отже і без стабільних заробітків. Воістину треба бути домбасянином - малоросом чи етнічним москвином аби цього бажати.
дед
794 дн. тому
вся херсоншина пироги печет освободителей ожидаючи и вдруг в кустах сидят Ігор Токар та Микита Ісаєнко грошей за брехню ожидающих
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду