Цаплієнко отримав листа від заарештованого в Криму фрілансера «Крим.Реалії» Єсипенка

Цаплієнко отримав листа від заарештованого в Криму фрілансера «Крим.Реалії» Єсипенка

29 Вересня 2021
1521
29 Вересня 2021
12:59

Цаплієнко отримав листа від заарештованого в Криму фрілансера «Крим.Реалії» Єсипенка

1521
Затриманий журналіст просить, щоб його не забували.
Цаплієнко отримав листа від заарештованого в Криму фрілансера «Крим.Реалії» Єсипенка
Цаплієнко отримав листа від заарештованого в Криму фрілансера «Крим.Реалії» Єсипенка

Український журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що отримав листа від заарештованого в Криму фрілансера «Крим.Реалії» Владислава Єсипенка. 

«Я читаю цей лист і пам'ятаю, як лежав притиснутий ногою до теплого кримського асфальту, який здригався від пострілів поруч з моєю головою. Я читаю цей лист українського журналіста, з в'язниці окупованого Сімферополя, і згадую слова Джона Маккейна про те, що у кожної людини своя межа тортур.

Владислава Єсипенка затримали в Криму в березні цього року. Після серії сюжетів для "Радіо Свобода". Підкинута вибухівка, звинувачення в шпигунстві і тероризмі. І далі приниження, знущання, тортури. У листі Єсипенко просить, щоб його не забували. Після серії гучних обмінів полоненими про маловідомі укладених Кремля пам'ятає все менше людей», – написав Цаплієнко у Facebook.

Він зазначив, що «через кілька тижнів на Владислава Єсипенка чекає вирок.

«ФСБівці тиснуть на Владислава і вимагають мовчати, аби не отримав ще більший термін. В’язень передав мені цей лист через митрополита ПЦУ в Криму Климента. Він каже, що страшніше за тортури електричним струмом те, що про нього просто забувають», – додав Цаплієнко.

Нагадаємо, окупаційна влада Криму затримала фрилансера «Радіо Свобода» Владислава Єсипенка 10 березня 2021 року після участі в акції до дня народження Тараса Шевченка в Сімферополі. У Центрі громадських зв'язків ФСБ Росії сказали, що затримали фрилансера нібито за збір інформації «в інтересах спецслужб України».

У ФСБ також заявили, що виявили в автомобілі Єсипенка гранату. Обвинувачення, які йому зрештою висунули, стосуються тільки зброї і не пов'язані з нібито збором інформації на користь спецслужб України.

6 квітня Єсипенко на «суді» в Сімферополі вперше особисто розповів про жорстокі тортури у в'язниці.  

Також про тортури та знущання ФСБ Єсипенко розповів у своїх листах із неволі.

6 липня 2021 року окупаційний «суд» Сімферополя продовжив арешт Єсипенку ще на шість місяців. Засідання «суду» відбулося в закритому режимі.

15 липня Єсипенку висунули обвинувачення за двома статтями КК РФ, за якими максимальний термін покарання – 18 років позбавлення волі.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1521
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду