detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
10.02.2023 16:25
Помер журналіст, колишній оглядач «Крим.Реалії» Олег Панфілов
Помер журналіст, колишній оглядач «Крим.Реалії» Олег Панфілов
Олег Панфілов заснував та очолював Центр екстремальної журналістики при Спілці журналістів Росії, проте у 2009 році мусив виїхати у Грузію через загрозу з боку Кремля.

На 66-му році життя помер журналіст, публіцист, письменник та колишній оглядач «Крим.Реалії» (проєкт «Радіо Свобода») Олег Панфілов. Про це на своєму сайті повідомив «Крим.Реалії».

Також про смерть Панфілова на своїй фейсбук-сторінці повідомила його дружина Оксана Маслак.

Олег Панфілов працював на «Радіо Свобода» з 1991 року. У російській службі «Радіо Свобода» він був автором і ведучим програми «Влада і преса», а також автором програми «Час і світ».

З квітня 2014 року до 2019 рік був оглядачем у проєкті «Крим.Реалії» та «Радіо Свобода».

Панфілов є автором 37 книг, 9 фільмів та понад 5 тисяч публікацій у ЗМІ багатьох країн світу. Був лауреатом міжнародних премій та грузинського Ордену Честі.

Олег Панфілов народився у Таджикістані, закінчив Худжандський державний університет ім. академіка Бободжана Гафурова (раніше — Ленінабадський державний педагогічний інститут). З 1974 року почав працювати у журналістиці. Пізніше жив і працював у Москві, зокрема був кореспондентом «Независимой газеты». У 1994-2000 роках очолював Фонд захисту гласності, готував щорічні звіти про порушення свободи преси в Росії та інших країнах тодішньої СНД. Заснував та у 2000-2010 роках був директором Центру екстремальної журналістики при Спілці журналістів Росії.

З 2009 року жив у Грузії, був професором Державного університету Ілії, продовжував займатися питаннями боротьби з російською пропагандою.

Нинішнього року в Україні видали його книгу «Україна та Грузія — чому разом?». У Грузії та Україні він також публікував «Антирадянські історії» та книги про війну 2008 року.

Фото: Panfilov Oleg-Sandro / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY