Помер багаторічний редактор газети «Житомирщина» Дмитро Панчук

Помер багаторічний редактор газети «Житомирщина» Дмитро Панчук

20 Квітня 2023
869

Помер багаторічний редактор газети «Житомирщина» Дмитро Панчук

869
Помер багаторічний редактор газети «Житомирщина» Дмитро Панчук
Помер багаторічний редактор газети «Житомирщина» Дмитро Панчук

18 квітня на 82-му році життя помер багаторічний редактор обласної газети «Житомирщина», заслужений журналіст України Дмитро Панчук. Про це повідомив журналіст газети Богдан Лисовський.

Дмитро Оксентович Панчук народився 23 квітня 1941 року в селі Острожку на Житомирщині. Закінчив поліграфічний інститут у Львові за фахом «журналістика».

З 1983 по 2015 роки був головним редактором обласної громадсько-політичної газети «Житомирщина». Крім того, з 1984 по 2007 роки очолював обласну організацію Національної спілки журналістів України, тривалий час був секретарем НСЖУ. Був також головою Всеукраїнської асоціації засобів масової інформації «Регіони-центр».

Був депутатом Житомирської обласної ради трьох скликань. У 2004 році нагороджений почесною грамотою Верховної Ради України «За особливі заслуги перед українським народом», у 2009 році став кавалером почесної відзнаки «За заслуги» ІІІ ступеня.

«Д.О. Панчук умів знаходити спільну мову з багатьма людьми й згладжувати будь-які гострі кути при різних життєвих обставинах. Був мудрим керівником, мудрими порадами якого користувались багато молодших колег», — написав Лисовський.

Автор книг «Покликання» (1987), «Погляд у минуле» (2001), «Журналістика: професія, покликання чи політика» (2003), «На перехресті вітрів» (2009).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
869
Читайте також
29.12.2023 20:38
Роман Мельник
«Детектор медіа»
4 710
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду